Foto: Publicitātes foto

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais "Jūrmalas festivāls". Festivāla programmā iekļauts arī klaviermūzikas koncerts, kurā uzstāsies trīs izcilie pianisti Osokini – tēvs Sergejs un dēli Andrejs un Georgijs, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncerts notiks 26. jūlijā pulksten 20.00. Virtuozie pianisti šāgada "Jūrmalas festivālam" gatavo jaunu programmu, kurā vēl nedzirdētā skanējumā varēs baudīt Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Kloda Debisī, Kamila Sensāna, Morisa Ravēla un Antonio Vivaldi skaņdarbus.

"Tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti Andrejs un Georgijs Osokini pasaules mūzikas arēnā ienākuši ar savu unikālo klavieru skanējumu. "Trīs Osokinus" vieno dziļa, radoša un virtuoza muzikālo kompozīciju atklāsme. Katrs pieskāriens klavieru taustiņiem ir pārdomāts, izjusts un pārvērsts netveramās skaņu vibrācijās, kas aizskar klausītājus un atklāj mūzikas niansēto skanējumu," raksta koncerta rīkotāji.

Osokini jau uzstājušies Latvijas Nacionālajā operā, koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā un teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī. Katrs koncerts ir īpašs notikums, jo tiek veidots ļoti rūpīgi, radot koncertu dramaturģiju, izvēloties skaņdarbus, veidojot īpašas to versijas un pārlikumus trīs klavierēm. Koncertu programmās tiek ietvertas dažādu laikmetu un personību skaņu gleznas, kurām īpašu skanējumu piešķir "Yamaha" koncertflīģeļi, kurus pianisti ļoti iecienījuši.

2018. gada sākums pianistiem bija īpašs, jo klajā nācis pirmais "Trīs Osokini" studijas albums "Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā", kas veltīts Latvijas valsts simtgadei, latviešu klaviermūzikas jau zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem. Februārī izcilie mūziķi koncertēja Polijā.

Jūrmalas festivāls notiks jau ceturto gadu. Festivāla goda mākslinieks ir dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, tāpat festivālā uzstāsies Kristīne Opolais, Ksenija Sidorova, Egils Siliņš, Alisa Zinovjeva, Vineta Sareika, Daniils Bulajevs, diriģents Ainārs Rubiķis, Jūrmalas festivāla orķestris un citi mākslinieki.

Biļetes uz "Jūrmalas festivāla" koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!