Foto: Publicitates foto. "Anima Solla"

Koncertzālē "Palladium" 21. oktobrī ar koncertu "Sing-Along" tiks atklāts ceturtais "Rīgas A Cappella festivāls", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncertā piedalīsies vokālā grupa "Anima Solla", Dānijas vokālā grupa "Postyr", jauniešu koris "Balsis" un Dj Monsta ar kopīgi veidotu programmu. Koncerta noslēgumā notiks kopdziedāšana ar koncerta publiku.

"Anima Solla" ir viena no labākajām Latvijas vokālām grupām. Grupa sadarbojas ar izciliem latviešu mūsdienu komponistiem, veidojot jaunas programmas un ierakstus. Grupai "Anima Solla" mūziku radījuši Rihards Dubra, Ēriks Ešenvalds, Uģis Prauliņš, Andris Dzenītis, Rihards Zaļupe u.c.

Festivāla viesi – Dānijas vokālā grupa "Postyr" izzina, pārbauda un paplašina vokālās mūzikas robežas, kombinējot a cappella dziedāšanu ar elektronisko mūziku. Cilvēka balsu dabiskā saspēle ar raupjajiem elektroniskajiem ritmiem un skaņu ainavām padarījusi "Postyr" par starptautiski pieprasītu a cappella grupu visā pasaulē.

Mūzika, kuru izpilda vokālā grupa "Postyr", ir īpaši radīta šim ansambļa tipam, ieviešot vokālajā muzicēšanā dažādu novatorisku elektroniskā aprīkojuma lietošanu. Lielāko daļu mūzikas "Postyr" raksta paši, rada jaunus aranžējumu un turpina izzināt arvien jaunas tehnikas un vokālās mūzikas iespējas.

Jauniešu koris "Balsis" šajā sezonā svin 30. jubileju, Diriģenta Inta Teterovska vadībā "Balsis" ir viens no izcilākajiem koriem Latvijā, pastāvīgs laureāts Latvijas koru skatēs, iegūstot pirmo vietu 2015. gadā. Koris "Balsis" regulāri dodas pasaules koncertturnejās, kā arī piedalās festivālos un konkursos. Kora vadītājs Ints Teterovskis ir viens no spilgtākiem Latvijas diriģentiem un koru kustības līderiem. Jauniešu koris "Balsis" kopā ar DJ Monstu Festivāla atklāšanas koncertā piedāvās īpaši veidotu programmu.

DJ Monsta jeb Uldis Cīrulis ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Viņam patīk izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai "dzīvajā" un ierakstos.

Pirmo reizi Festivālā notiks Sing-Along vai kopdziedāšana ar koncerta publiku. Sing-Along idejas attīstītājs Latvijā ir diriģents Ints Teterovskis, kurš aicina visus uz sadziedāšanos Festivāla atklāšanas koncertā 21. oktobrī koncertzālē "Palladium".

Biļetes uz Atklāšanas koncertu "Sing-Along" iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs, kā arī šeit.

Iepriekšpārdošanā ir iespējams iegādāties arī Festivāla kartes, kas dod iespēju apmeklēt visus festivāla programmas notikumus 21., 22. un 23. oktobrī un tiek piedāvātas ierobežotā daudzumā. Festivāla kartes īpašniekiem būs iespēja satikties (meet & greet) ar māksliniekiem pēc festivāla koncertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!