Foto: "Art Forte"
Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē 12. jūnijā uzstāsies Krievijas rokzvaigzne Diāna Arbeņina no grupas "Nočnije snaiperi" un izcilais altists Jurijs Bašmets, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Art Forte".

Abi mūziķi pirmoreiz kopā uzstājās pirms pieciem gadiem, vienā no Krievijas TV Jaungada raidījumiem, atskaņojot skaņdarbu "Gadalaiks – ziema". Kopš tā laika abu radošie sakari nav pārtrūkuši. Abi mūziķi un Valsts simfoniskais orķestris "Jaunā Krievija" izveidojuši jau otro lielo kopīgo programmu, kas piedzīvojusi lielu popularitāti.

"Es ilgi atteicos no domas, ka man jāspēlē kopā ar simfonisko orķestri. To jau bija darījuši tik daudzi, tēma bija pārāk modē, lai man gribētos tai pieķerties. Taču es vienmēr zināju, ka tad, ja šāda sadarbība tomēr notiks, – tad tikai ar vienīgo rokenrola diriģentu Krievijas valstī. Ar Juriju Bašmetu," stāsta Diāna Arbeņina.

Dziedātāja skaidro: "Mēs centāmies likt uzsvaru uz noskaņu, jo mūziķiem vienmēr ir viens uzdevums – uzskaņot ļaužu dvēseles, un nav svarīgi, kādā žanrā tu darbojies, – visiem žanriem ir saskares punkti. Man klasika nešķiet snobiska un nesaprotama. Jā, tai ir savi kanoni, taču tai piemīt arī ļoti daudz brīvības – daudz vairāk nekā rokmūzikai, lai cik savādi tas šķistu, jo mēs, rokeri, tomēr esam konkrētas formas ķīlnieki. Tieši tāpēc man klasika imponē – tāpat kā, starp citu, arī džezs."

Projekta dalībnieki atzīstas, ka viņiem nevajadzējis ne dienu, lai savstarpēji pieslīpētos: viens otru sapratuši no pusvārda. Būtiski atgādināt, ka Arbeņina absolvējusi mūzikas skolas klavieru klasi un 23 gadu vecumā atkal piesēdās pie instrumenta, lai spēlētu Bahu, savukārt Bašmets jaunībā bija aizrautīgs "Bītlu" fans – viņam bijusi arī sava rokgrupa, labākā Ļvovā, un "Vox" elektriskā ģitāra, tāda pati kā Džordžam Harisonam.

"Divu zvaigžņu jaunā programma ir rokenrola atzīšanās mīlestībā klasikai un klasikas – rokenrolam," koncertu raksturo tā rīkotāji. "Tās ir prātā paliekošas melodijas, dziļi teksti, spilgta skaņa, atzīstams artistiskums un emocijas uz sirds kliedziena robežas. Tas ir īsts simforoks visā savā lieliskumā, kas neatstās vienaldzīgu nevienu klausītāju."

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!