Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien, 8.jūnijā, Vasarsvētkos, plkst. 12 Torņakalnā kā ik gadu notiks Citāds dievkalpojums – labdarības koncerts, kam sekos plaša, visai ģimenei domāta aktivitāšu programma Rīgas Lutera baznīcas dārzā, informē organizatori.

Šogad labdarības pasākuma tēma ir "Zvaigžņu bērni", un tā laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti Dvēseļu dārza izveidē Torņakalnā mūžībā aizsauktu bērnu piemiņai.

Citādā dievkalpojumā piedalīsies Linda Leen, Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Intars Busulis, Jānis Apeinis, Kārlis Kazāks, "The Sound Poets" un "Sus Dungo".

Latvijā gadā vidēji 3300 bērniņu augšana mammas vēderā izbeidzas no vecākiem neatkarīgu iemeslu dēļ, no tiem 170 starp trešo un piekto grūtniecības mēnesi, savukārt 170 bērniņi piedzimst nedzīvi pēc sestā grūtniecības mēneša vai nomirst pirmajā nedēļā pēc dzimšanas.

Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls saka: "Zvaigznes dara gaišākas nakts debesis un ceļu tumsā. Bērna nāve ir viena no vistumšākajām pieredzēm, kas daudziem jāpiedzīvo. Tomēr no bērna nenodzīvotās dzīves staro gaisma - līdzīgi kā no zvaigznes - un nekad vairs neapdziest. Tāpēc šie bērni ir Zvaigžņu bērni. Vai viņi ir miruši pirms vai drīz pēc dzemdībām, vai piedzimstot, vai arī vēlāk savā dzīves laikā – viņi bija gaidīti, mīlētu un tādi ir aizvien. Viņu dzīve ir beigusies, bet tās nozīme vēl tikai top."

Mūžībā aizsauktu bērnu vecāki kopā ar profesionāļiem, kuri ikdienā sniedz atbalstu bērnus zaudējušiem vecākiem, ir apvienojušies sabiedriskā iniciatīvā "Zvaigžņu bērni" ar nolūku iepazīstināt plašāku sabiedrību ar jau pieejamajiem resursiem, izaicinājumiem un nepieciešamajām aktivitātēm, lai situāciju uzlabotu.

Tāpat plānots papildināt normatīvos aktus, veicināt Dvēseļu dārzu veidošanu dažādās Latvijas vietās, izdot grāmatu medicīnas personāla un citu iesaistīto, kā arī pašu vecāku atbalstam, kā arī. iecerēts izstrādāt medicīniskā personāla mācību programmu un izveidot atbalsta tīklu bērnu zaudējušiem vecākiem visā Latvijā.

Citādo dievkalpojumu rīko Rīgas Lutera draudze. To apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Šī gada pasākuma programmā:

12:00 – 13:30 Citāds dievkalpojums - labdarības koncerts.

13:30 – 15:00 Pasākumi visai ģimenei baznīcas dārzā - sajūtu taka, gaismiņu izsole, bērnu grāmatu maiņas punkts, radošās darbnīcas bērniem un gardumu un atspirdzinājumu baudīšana.

Tie, kas vēlas atbalstīt Dvēseļu dārza izveidi Torņakalnā vai nebūs klāt dievkalpojumā, var veikt ziedojumu arī ar banku starpniecību:

Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā draudze, Reģ. Nr. 90000066302, Swedbank HABALV22, konts LV55HABA0551008460337 vai SEB Banka UNLALV2X, konts LV02UNLA0003000701104 ar norādi "Dvēseļu dārza izveidei". Zvaigžņu bērnu vecāki, ģimenes un draugi būs pateicīgi ikvienam par atbalstu Dvēseļu dārza ieceres īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!