"Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvā sestdien, 5. augustā, no plkst. 21.30 tiešraidē baudīt Cēsu Mākslas festivāla šī gada nozīmīgāko muzikālo notikumu – Argentīnas komponista Osvaldo Golihova flamenko operas "Ainadamar" uzvedumu Cēsu Pils parka estrādē. Tiešraide pieejama tikai "Delfi" lasītājiem Latvijas teritorijā.

Opera "Ainadamar" ir viens no 21. gadsimta spilgtākajiem notikumiem laikmetīgajā klasiskajā mūzikā – opera guvusi grandiozus panākumus ASV lielākajos operas namos, Austrālijā, Granādā, Madridē un daudzās citās pilsētās.

Golihovs radījis spāniskiem ritmiem, flamenko afektiem, arābu vinjetēm, ebreju motīviem, trokšņu asociācijām un kaislīgām melodijām bagātu, krāšņu, graujošu un dziļi aizkustinošu meistardarbu.

Opera "Ainadamar" (no arābu valodas – "asaru avots"") sižeta pamatā ir aktrises Margaritas Širgu atmiņas par Lorkas lugas "Mariana Pineda" uzvedumu Širgas teātrī un 1936. gadu, kad Lorka nolemj nevis braukt kopā ar Širgu uz Latīņameriku, bet par spīti draugu brīdinājumiem dodas uz dzimto pusi, kur viņu nenoskaidrotos apstākļos noslepkavo.

Lorkas lomā būs izcilā soliste Marina Pardo, kura šo lomu dziedājusi Spānijas pirmuzvedumā un pēc tam ar lieliem panākumiem piedalījusies Filadelfijas operas iestudējumā. Uzvedumā piedalīsies arī Latvijas solisti Sonora Vaice, Mihails Čuļpajevs, Rihards Millers un Rihards Mačanovskis. Flamenko operas muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Poga, bet režisors – Viesturs Kairišs.

Flamentko operas "Ainadamar" tiešraide skatāma arī LMT Mājas viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji aicināti iesaistīties Twitter sarunā un dalīties iespaidos par operu "Ainadamar", lietojot tēmturi #LMTstraume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!