Foto: AP/Scanpix

Viens no grupas "Guns'n'Roses" dibinātājiem Aksls Rouzs atteicies no Rokenrola Slavas zāles, kur grupu plānots iekļaut 14.aprīlī, goda, vēsta ārvalstu mediji.

Rouzs norādījis, ka ne vien viņš neieradīsies ceremonijā, Klīvlendā, bet arī lūgs aizvākt savu vārdu no to vidus, kuri iekļaujami Rokenrola Slavas zālē. Tāpat kopā ar Rouzu ceremonijā bija jāpiedalās pārējiem viņa kolēģiem no "Guns'n'Roses".

Saskaņā ar Rouza, kurš pēdējā laikā uzstājas jauna sastāva grupā "Guns'n'Roses", pasākuma organizatoru lēmums ielūgt viņa bijušos kolēģus nesaskaņojot to ar Rouzu, esot bijusi necieņas izrādīšana.

Rouzs norādījis, ka tādā veidā Slavas zāle atbalsta "nebeidzamas fantāzijas, kurām nav nekā kopīga ar realitāti". "Laiks kustēties uz priekšu. Reizēm tā notiek, ka cilvēki aiziet katrs savu ceļu. Un dzīves pienākums nav katram personīgi piedāvāt laimīgas beigas, īpaši uz citu rēķina," sacījis Rouzs.

Ceremonijas rīkotāji pauduši nožēlu par Rouza atteikumu, tomēr neplāno atteikties no idejas godināt "Guns'n'Roses" "zelta" sastāvā.

Grupa "Guns'n'Roses" popularitāti ieguva pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, deviņdesmito gadu sākumā laižot klajā rindu ļoti veiksmīgu albumu, kuros citu vidū meklējami arī hiti "Welcome to the Jungle", "Don't Cry", "Sweet Child O' Mine" un "November Rain".

Tomēr vēlāk grupas biedru attiecības sabojājās un grupu pameta visi oriģinālā sastāva dalībnieki izņemot pašu Rouzu. 2008.gada novembrī iznāca grupas pēdējais albums "Chinese Democracy", kas sastādīts no Rouza sacerētajiem materiāliem bez citu grupas dibinātāju piedalīšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!