Foto: Publicitātes foto
Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 29. februārī, plkst. 17:30 notiks sarīkojums "RE! O! REO", kurā uzmanība tiks pievērsta Rīgas Estrādes orķestra (1957. – 1976.) veikumam, izceļot spilgtāko un apbrīnas vērto, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Kādreiz tik populārais kolektīvs, pēckara Latvijas estrādes mūzikas smagsvars un žanra pionieris šogad svin 55 gadu jubileju. Pasākumā būs iespēja tikties ar kādreizējiem orķestra dalībniekiem, solistiem un vadītājiem.

Atmiņās dalīsies pianists un komponists Raimonds Pauls, trompetists, diriģents un aranžētājs Aivars Krūmiņš, dziedātāja Margarita Vilcāne, trompetists un komponists Gunārs Freidenfelds, Filharmonijas programmu pieteicēja Genoveva Skangale-Šustiņa. Dalībnieki sarunāsies par REO repertuāru, orķestra mūziķiem, koncertdarbību, braucieniem ārpus Latvijas, kā arī atcerēsies dažādus sadzīves kuriozus.

Par REO vietu bijušās PSRS un pasaules džeza un populārās mūzikas kontekstā stāstīs džeza mūzikas pētnieks Indriķis Veitners.

Sarīkojumā orķestra un solistu sniegumu varēs iepazīt gan skaņu ierakstos, gan kinomateriālos. Tiks rādīti arī fragmenti no nesen tapušās videointervijas ar ilggadīgo REO solistu Zdzislavu Romanovski.

Vakara programmu papildinās fotoattēlu un REO plakātu projekcija. Attēlu klāstu veido materiāli no muzeja krātuves, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un kādreizējo dalībnieku privātajiem arhīviem.

Sarīkojumu vadīs muzeja pārstāve Rūta Līcīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!