Foto: Publicitātes foto
Mūzikas un mākslas brīvdabas festivāls "Zaļumballe" šogad norisināsies Vecumnieku pagastā, Beibežos no 28. līdz 30. augustam, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Pēc gada pārtraukuma "Zaļumballe" ir atgriezusies - festivālam izvēlēta jauna vieta pie Misas upītes. Pasākuma jaunā norises teritorija atrodas 49 kilometru attālumā no Rīgas.

"Zaļumballē" šogad piedalīsies daudzas pašmāju grupas un dīdžeji, kā arī būs viesi no Spānijas, Somijas, Austrijas un Anglijas. Pilns festivāla viesu saraksts tiks izziņots tuvākajā laikā, taču jau šobrīd dalību festivālā apstiprinājuši tādi mākslinieki kā Goran Gora, "Triānas parks", "Soundarcade", "The Briefing", "Baložu pilni pagalmi", Imants Daksis, "7 pieauguši vīrieši", Kārlis Kazāks, "Tesa", "Pent-in Dreams", "Das Sonntags Legion", "Gaserata", "All Day Long", "9 horizon", "Solaris", "Lassie the Cat", "Kriegopfer", PND, "The Snips", "Židrūns", "In the box", "Cacophonics", "Oscartienealas" (ESP), "The Scarabeusdream" (AUT), "Väärät vieraat" (FIN), Alise, "Čipsis un dullais", "Leystein".

Par labsajūtu festivālā gādās arī cienījams dīdžeju pulks - Ritma Institūta pārstāvji, Brain&Cliché, Magoņu Miks, Nora (Radio Naba), Mareks Kaminskis un citi.

Festivālā būs skatuves atšķirīgām muzikālajām gaumēm - Estrāde, Akustiskā klēts, Bedre, Diskotēka un Zona. Bez tam būs "Dirty Deal Café" nojume, kas piedāvās teātri, kā arī paredzēti pasākumi foto, dzejas un citu mākslas veidu cienītājiem. Būs arī Chill-Out video telts, tirdziņš un Austrumu nostūris (vaišnavu jeb krišnaītu telts), kur tiks piedāvāts veģetāro ēdienu klāsts un izglītojoša izklaides programma. Turklāt trīs dienu festivāls neļaus atslābt sportiskāko apmeklētāju ķermeņiem - teritorijā iekārtoti smilšu laukumi pludmales volejbolam, kā arī plašs zāliens citām sportiskajām aktivitātēm. Darbosies arī "Veto Magazine" telts, kas piedāvās dīdžeju un dažādu performanču listi, rīta rosmi visas dienas garumā un iespēju spēlēt olimpiskas mazbitu datorspēles.

Dzīvošana paredzēta pasākuma teritorijā - telšu pilsētiņā. Būs arī ugunskuru vietas, taču sildīties gribētājiem līdzi jāņem malka vai ogles. Festivāla vietā arī pieejama jauka pludmalīte Misas upes krastā.

Biļete uz visu festivāla laiku maksā 9 Ls.

Iepriekšējos gados festivālā "Zaļumballe" valdījusi brīnišķīga atmosfēra - bez programmā ietvertajām aktivitātēm spontāni notikušas dažādas citas atrakcijas, īstenojot gan festivāla organizatoru, gan apmeklētāju idejas. Labā atmiņā daudziem palicis "Zaļumballes" oficiālajā programmā neietvertais ģitāristu konkurss, kas norisinājās uz kāda mikroautobusa jumta.

Praktiska informācija par nokļūšanu festivālā: festivāls norisināsies Beibežu pļavās, kas ir aptuveni 7 kilometru attālumā no Vecumniekiem un 49 kilometrus no Rīgas. Nokļūt tur var ar auto, velosipēdu, stopiem vai sabiedrisko transportu. Ar sabiedrisko transportu - Rīgas autoostā jāiekāpj autobusā vai mikriņā, kas dodas uz Vecumniekiem vai Iecavu, un jābrauc līdz Vecumniekiem. Tur jāpārsēžas mikriņā, kas kursē uz Misu, un jābrauc līdz "Beibežiem". Tālāk jāseko norādēm. Būs arī festivāla organizētie autobusi, kas kursēs no Vecumniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!