Foto: DELFI
Aprīlī grupa "Auļi" dosies ārpus Latvijas robežām, lai tiktos ar dūdu un bungu mūzikas cienītājiem Polijā un Čehijā. Tūres ietvaros paredzēti divi koncerti Polijā un četri Čehijā, kuros tiks atskaņoti skaņdarbi no albumiem "Sen dzirdēju" (2005), "Auļos" (2007) un "Etnotranss", kas atzīts par 2010. gada labāko mūsdienu tautas mūzikas albumu Latvijā, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

"Šī viesošanās Polijā un Čehijā apvienos divas lieliskas iespējas. Pirmkārt, iepazīstināt jaunu publikas daļu ar Latvijas bungu un dūdu mūziku. Esam novērojuši, ka klātbūtnes efekts jeb koncerti ļauj cilvēkiem daudz precīzāk saprast mūsu mūziku, radot interesi un līdzi sekošanu šim mūzikas žanram," saka grupas dalībnieks Kaspars Bārbals, "un otrkārt mums pašiem būs iespēja iegūt pieredzes apmaiņu un jaunas zināšanas, tiekoties ar izciliem instrumentu meistariem."

Čehijā "Auļu" mūziķi tiksies ar dūdu un viduslaiku mūzikas instrumentu meistaru Petr Skalický Brno un Zdenek Seidl Cvikovā, lai papildinātu grupas instrumentu klāstu, kā arī paplašinātu zināšanas par instrumentu būvēšanu un spēlēšanu.

Dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi" dibināta 2003. gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam instrumentu salikumam, skanējumam un spējai aizraut publiku koncertos.

"Auļu" fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmaru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un Deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

"Auļus" ar entuziasmu uzņem dažāda vecuma un tautību publika – gan vecāka gadagājuma cilvēki un bērni, gan jaunieši, kas grupas mūzikā rod apliecinājumu savas identitātes meklējumiem un aizrautību dūdu melodijās un bungu ritmu spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!