Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 30. novembrī, plkst. 18 muzeja "Rīgas Birža" Venēcijas zālē uzstāsies baroka mūziķi no Nīderlandes - baroka vijolniece Lidevija van der Vorta un lautas un teorbas meistars Freds Džeikobss.

Kā informēja 14.starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla mediju koordinatore Agnese Lapsiņa, klausītājiem būs iespēja dzirdēt 17.gadsimta itāļu komponistu mūziku, ko papildinās greznās Venēcijas zāles mākslas darbu radītā noskaņa.

Vijolnieces Van der Vortas radošā darbība ir cieši saistīta ar kamermūziku, galvenokārt 17. un 18.gadsimta vijoles repertuāru. Viņa spēlē vairākos nacionālos un starptautiskos kolektīvos - stīgu kvartetos, duetos ar klavesīnu un vijoli, kā arī sniedz vijoles solo koncertus.

Mūziķe ir ieguvusi vairākas prestižas balvas, tostarp uzvaras 2000.gada Senās mūzikas konkursos Brigē un Rovereto. Viņa ir pieprasīta vijolniece tādos kolektīvos kā "Anima Eterna", "Les Musiciens du Louvre", "Musica Antiqua Köln" un "The King's Consort".

Teorbas meistars Džeikobss spēlē tādos mūzikas kolektīvos kā "Gabrieli Consort and Players", "The Parley of Instruments", Nīderlandes Baha biedrības baroka orķestris un "Monteverdi Continuo" ansamblis Bavārijas Valsts operā. Gadu gaitā Džeikobss ir viesojies lielākajos agrīnās mūzikas festivālos Eiropā un ASV. Viņš muzicē operu uzvedumos Londonā, Parīzē, Minhenē, Amsterdamā, Vīnē un Florencē. Papildus koncertēšanai Džeikobss māca lautas un teorbas spēli Amsterdamas konservatorijā, kur viņa darbs veltīts dažādiem lautas un teorbas spēles aspektiem 17. gadsimtā.

Jau ziņots, ka no 10.novembra līdz 9.decembrim notiks Baha kamermūzikas festivāls, kas šogad veltīts Karla Filipa Emanuela Baha 300 gadu jubilejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!