Foto: LETA

17. decembrī „Arēna Rīga” ar savu jaunāko programmu viesosies par Balkānu mūzikas karali dēvētais temperamentīgais mūziķis Gorans Bregovičs un viņa leģendārais “Kāzu un bēru orķestris”, portālu “Delfi” informē koncerta producents Niks Volmārs.


Balkānu mūziķis Latvijas klausītājiem ir labi pazīstams, jo viņš Latvijā viesojies vairākkārt. 2014. gada vasarā Gorans Bregovičs un viņa "Kāzu un bēru orķestris" aizvadīja koncertu pārpildītajā Dzintaru koncertzālē, viesojoties festivālā „Summertime - aicina Inese Galante" atskaņojot gan dziesmas no sava jaunākā albuma „Champagne for Gypsies" („Šampanietis čigāniem"; 2013), gan arī savus lielākos hitus.

Mūziķis, komentējot savu gaidāmo koncertu Rīgā, teic, ka cer rīdziniekiem sarīkot īsti karstasinīgu ballīti Ziemassvētku un Jaungada noskaņās. „Cilvēks nevar būt visu laiku apdomīgs un ļoti saprātīgs. Viņam ir tiesības kādā brīdī būt mazliet trakam, un tas ir tikai normāli," sacījis mākslinieks.

Volmārs atgādina, ka Gorans Bregovičs ir arī ievērojams filmu mūzikas komponists: viņa mūzika skan filmās „Time of the Gypsies" (1988), „Arizona Dream" (1992), „Underground" (1995), „La Reine Margot" (1994), „27 Missing Kisses" (2000), „Black Cat, White Cat" u.c.

Biļetes uz Gorana Bregoviča koncertu varēs iegādāties „Biļešu servisa" kasēs un internetā, sākot no pirmdienas, 28. septembra, pulksten 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!