Foto: F64
18. septembrī pulksten 19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks tradicionālā A/S "Latvijas Gāze" Gada balvas Operai pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts.

Balvas tiks piešķirtas labākajiem operas solistiem, labākajai baleta solistei, sezonas spilgtākajam notikumam, spilgtākajai debijai, labākajam orķestra māksliniekam. Tāpat tiks piešķirta balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva "Leģendārs mūžs mākslā". Plašāka informācija par laureātiem tiks sniegta īpaši rīkotā preses konferencē, kuras norises laiks tiks paziņots atsevišķi.

Savukārt 2012./2013. gada sezonas labākais jauniestudējums tradicionāli tika noskaidrots skatītāju balsojumā, kas no 4. līdz 16. septembrim (ieskaitot) tradicionāli norisinājās portālā "Delfi".

Par labākā jauniestudējuma titulu sacentās trīs operas - koncertuzvedums "Dauka", "Toska" un "Spēlēsim operu "Mazais skursteņslauķis"" un trīs baleti - "Otello", "Karmena. 5 tango" un "Mesija".

No viena datora diennakts laikā varēja balsot tikai vienu reizi par vienu no sešiem pretendentiem uz balvu.

A/S "Latvijas Gāze" sadarbība ar LNO tika uzsākta 2005. gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju jeb patronu operas vēsturē. Sniegtais finansējums veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi – opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes.

"Latvijas Gāzes" atbalsta redzamākā virsotne ir "Latvijas Gāzes Gada balva", kas ik gadu tiek piešķirta ne tikai operas un baleta māksliniekiem, bet arī aizskatuves cilvēkiem – tiem, kuru darbs operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs. Tradīcija ik gadu pasniegt balvu operai tika iedibināta 1997. gadā, un to uzsāka LNO toreizējais ģenerālsponsors – AS "Aldaris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!