Foto: LETA
Februārī portālā "Delfi" norisinās "Lielās mūzikas balvas" publikas balsojums, ļaujot klausītājiem pašiem noteikt savu simpātiju starp izcilākajiem mūziķiem, kuri balvai nominēti par sasniegumiem 2015. gadā.

Balsojums ilgs no 3. līdz 26. februārim, plkst. 23.59. No vienas IP adreses par ikvienu no māksliniekiem 24 stundu laikā var nobalsot vienu reizi. Portāls "Delfi" atgādina, ka vienā reizē var balsot arī par diviem un vairāk kandidātiem, bet atkārtoti par vienu un to pašu – reizi 24 stundās.

Nobalsot par "Lielās mūzikas balvas" publikas simpātiju!

Publikas simpātijas balvas ieguvējs saņems īpašo "Hennessy" naudas balvu 2000 eiro apmērā turpmākai profesionālajai izaugsmei un prasmju papildināšanai studijās vai meistarklasēs.

Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēt negodīgi veiktos balsojumus.

Jau ziņots, ka LMB svinīgā ceremonija šogad notiks 1. martā, Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Balvu ieguvēji septiņās kategorijās tiks atklāti tikai ceremonijas vakarā, bet jau šobrīd zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņems pianists Ventis Zilberts, bet komponiste un mūzikas publiciste Dace Aperāne tiks godināta ar īpašo balvu par Latvijas akadēmiskās mūzikas popularizēšanu pasaulē.

LMB ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums mūzikā. 1993. gadā Latvijas Republikas kultūras ministrijā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas tika pieņemts lēmums ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē novērtēt ar īpašu balvu.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!