Foto: DELFI

Trešdien, 3. septembrī, portālā "Delfi" sākās "Latvijas Gāzes" Gada balvas Operai publikas balsojums par labāko pagājušās sezonas Latvijas Nacionālās operas (LNO) jauniestudējumu. Skatītāji tika aicināti balsot par baletiem "Karlsons lido...", "Trīs tikšanās" un operām "Mīla uz trim apelsīniem", "Rienci.Triumfs un sakāve", "Mihails un Mihails spēlē šahu", "Figaro kāzas" un "Trubadūrs".

Tradicionāli portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu aicināja skatītājus balsojumā noteikt to pagājušās LNO sezonas jauniestudējumu, kurš saņems "Latvijas Gāzes" Gada balvu Operai.

"Latvijas Gāzes" gada balvu pasniegšana 2013./2014. sezonas labākajiem jauniestudējumiem un to māksliniekiem notiks 24. septembrī Latvijas Nacionālajā operā.

Balvas tiks piešķirtas deviņās nominācijās – labākajai operas solistei, labākajam operas solistam, labākajai baleta solistei, labākajam baleta solistam, labākajam orķestra māksliniekam, balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā, balva par ieguldīto mūža darbu LNO tehniski administratīvajā jomā, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva "Leģendārs mūžs mākslā".

Balsojumā portālā "Delfi" no 3. septembra līdz 17. septembrim (ieskaitot), noskaidrots sezonas labākais jauniestudējums. No vienas IP adreses diennakts laikā varēja balsot vienu reizi par vienu no pretendentiem uz balvu.

A/S "Latvijas Gāze" sadarbība ar LNO tika uzsākta 2005. gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju Operas vēsturē. Sniegtais finansējums jau daudzus gadus veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi. "Latvijas Gāzes" atbalsta redzamākā virsotne ir "Latvijas Gāzes" Gada balva Operai un ceremonija, kurā ik gadu tiek apbalvoti ne tikai operas un baleta mākslinieki, bet arī aizskatuves cilvēki – tie, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!