Foto: Sputnik/Scanpix

Dzintaru koncertzālē, cikla "Baltijas muzikālās sezonas" programmā, 16. jūlijā notiks belkanto zvaigžņu dueta – tenora Lorensa Braunlija (attēlā) un "zelta soprāna" Sāras Kobernas koncerts, portālu "Delfi" informē "Baltijas muzikālo sezonu" rīkotāji.

Izcilais tenors Lorenss Braunlijs tiek dēvēts par vienu no labākajiem mūsdienu belkanto meistariem. Savukārt Sāra Koberna ir savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē ar savu precīzo tehniku, dzīvsudraba kustīgumu un brīnišķīgo kausēta zelta tembru, kas atklājas visos balss reģistros, raksta ārvalstu mūzikas izdevumi.

"Zvaigžņu salikums nav nejaušs – abi dziedātāji dod priekšroku belkanto repertuāram, un viņu balsis duetā saplūst ideālā saskaņā. Klasiskās mūzikas gardēžiem šis ir īpašs notikums, jo tā ir patiesa bauda klausīties šāda līmeņa zvaigžņu duetu. Esmu priecīgs, ka šis brīnišķīgais koncerts notiks pie mums Latvijā!", uzsver fonda "Baltijas muzikālās sezonas" mākslinieciskais vadītājs Andrejs Žagars.

Lorenss Braunlijs pasaules līmeņa atpazīstamību guva ar Almavivas lomu Rosīni operā "Seviļas bārddzinis" ar kuru 2007. gadā debitēja uz Ņujorkas Metropolitēna operas skatuves. Izrādījās, ka dziedātāja lieliskā balss un ekspresija ir ideāli piemērota Rosīni un Doniceti radītajām operām, viņš regulāri piedalās to iestudējumos Milānas "La Scala", Vīnes Valsts operā, Parīzes operā, sadarbojas ar Berlīnes filharmoniķiem, Filadelfijas, Čikāgas un Ņujorkas simfoniskajiem orķestriem. Viens no jaunākajiem Braunlija mūzikas diskiem "Virtuoso Rossini Arias" ir nominēts "Grammy" balvai.

Sārai Kobernai, liriskā koloratūrsoprāna īpašniecei, Oklahomas senatora meitai ir veiksmīga karjera dzimtajā ASV, viņa ir dziedājusi galvenās partijas teju visos ASV operteātros. Eiropas klausītāji viņas balsi var novērtēt Vīnes Valsts operā, kurā Koberna dzied Aminu V. Bellīni operā "Somnambula".
Jau ziņots, ka "Baltijas muzikālo sezonu" šogad 3. jūnijā atklāja diriģenta Rikardo Muti un Luidži Kerubīni orķestra koncerts. Vasaras laikā "Baltijas muzikālo sezonu" koncertos uzstāsies operdziedātāji Elīna Garanča, Hibla Gerzmava, Lorenss Braunlijs un Sāra Koberna, Kristīna Opolais un Pāvels Černohs, vijolnieks Džošua Bells, pianists Deniss Macujevs un džeza mākslinieks, trompetists Kriss Boti.

Biļetes uz "Baltijas muzikālo sezonu" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Biļešu cena no 15 līdz 75 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!