Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada "Essentia Baltica 2008" ietvaros 26. oktobrī Berlīnes "Radialsystem V" zālē izskanēs "Tenso dienu 2008" noslēguma koncerts ar Latvijas Radio kora piedalīšanos, portālu "Delfi" informē LR Ārlietu ministrija.
"Tenso" ir apvienība, kas tika dibināta 2005.gadā, lai veicinātu vokālās mūzikas jaunradi un attīstību, ietverot koncertu, meistarklašu un semināru rīkošanu, kā arī jaundarbu pasūtināšanu. Tās nosaukums cēlies no senas Dienvidfrancijas trubadūru dziedāšanas formas tenzone.

Kopš 2005.gada "Tenso" apvienība ik gadu rīkojusi vairākas tikšanās, lai veidotu kontaktus ar citām Eiropas profesionālajām vienībām, rosinātu dialogu vokālās mūzikas jautājumos un veicinātu sadarbības iespējas. "Tenso" apvienībā ir divpadsmit kori no septiņām Eiropas valstīm. Baltijas valstis tajā pārstāv Latvijas Radio koris un Igaunijas kamerkoris.

No 23. līdz 25.oktobrim "Tenso" viesosies arī Latvijā. Rīgā Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" ietvaros vienkopus būs iespēja dzirdēt Eiropas labākos profesionālos korus un jaunākās 21. gadsimta kora kompozīcijas, to skaitā divus latviešu komponistu skaņdarbu pasaules pirmatskaņojumus, kurus interpretēs Eiropas labākie kori, notiks arī īpašas diskusijas profesionālo koru direktoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!