Ventspilnieks Mārtiņš Tālbergs ar dziesmu "Balts vai melns" sestdien uzvarēja Eirovīzijas starptautiskā bērnu dziesmu konkursa nacionālajā finālā, izcīnot tiesības pārstāvēt Latviju Bērnu Eirovīzijā Lillehammerē.
Mārtiņš Tālbergs un viņa grupa ieguva 6317 televīzijas skatītāju balsis, otrās vietas ieguvēju – Evitu Gžibovsku no Daugavpils ar dziesmu "Nāc dziedi, dejo līdzi" atbalstīja 4667 skatītāji. Trešajā vietā palika Ralfs Eilands no Rīgas ar dziesmu "Mērkaķis" un 3557 balsīm.

Pārējās vietas Bērnu Eirovīzijas nacionālajā atlasē netika sadalītas, bet kopumā televīzijas skatītāji nodeva 23 638 balsis.

Konkursa atbalstītāju, uzņēmuma "Lattelekom" speciālbalva - dators - tika liepājniekam Edgaram Šmiukšim, kas kopā ar grupu izpildīja "Meitenes dziesmu".

Par uzvaru nacionālajā konkursā cīnījās 10 dalībnieki - Ilze Migliniece no Liepājas, Miks Dukurs no Cēsīm, Evita Gržibovska no Daugavpils, Baiba Skudiķe no Liepājas, Sabīne Berezina, Kristīna Zaharova no Alūksnes, Nadežda Maņkevica no Jelgavas, Edgars Šmiukšis no Liepājas, Mārtiņš Tālbergs no Ventspils un Ralfs Eilands no Rīgas. Jaunie izpildītāji bija arī savas dziesmas melodijas un teksta autori.

Konkursa nacionālo finālu tiešraidē vadīja dziedātāji Lauris un Rūta Reiniki, un tajā uzstājās arī dažādi viesmākslinieki, tostarp Latvijas pārstāvis aizvadītā gada Bērnu Eirovīzijā Dzintars Čīča, kas sajūsmināja klausītājus ar čigānu tautasdziesmas izpildījumu.

Bērnu Eirovīzija šogad notiks Norvēģijas pilsētā Lillehammerē 20. novembrī. Konkursā piedalīsies 18 Eiropas valstis, no kurām četras konkursā iekļuva bez iepriekšējas izlozes - Horvātija, Zviedrija, Norvēģija un Dānija, kurās šāda veida bērnu dziesmu konkursi notiek jau vairākus gadus.

Šogad neviena no iepriekšējā gada dalībvalstīm nav izstājusies no konkursa, bet dalībvalstu skaits palielināts līdz 18, dodot iespēju piedalīties Francijai un Šveicei.

Šovā piedalīsies Latvija, Zviedrija, Lielbritānija, Dānija, Baltkrievija, Malta, Spānija, Grieķija, Maķedonija, Horvātija, Polija, Nīderlande, Rumānija, Kipra, Francija, Norvēģija, Šveice, Beļģija.

Dalībvalstu mazo dziedātāju konkursa kārtas numuri tiks noskaidroti izlozē oktobra vidū. Latvijas Televīzija Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursā piedalīsies jau otro gadu.

Eirovīzijas bērnu dziesmu konkurss veltīts bērniem vecumā no astoņiem līdz 15 gadiem. Galvenā atšķirība no pieaugušo Eirovīzijas dziesmu konkursa ir tā, ka dziesmu autori un izpildītāji var būt tikai bērni, turklāt pašam dziesmas autoram arī jāpiedalās dziesmas izpildīšanā uz skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!