Foto: LETA. Grupa "Rival Sons" "Positivus" festivālā

Smagās mūzikas veterānu – grupas "Black Sabbath" koncertu Rīgā iesildīs amerikāņu rokgrupa "Rival Sons", portālu "Delfi" informē koncertaģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš.

Jau ziņots, ka rokmūzikas giganti Ozijs Osborns (Ozzy Osbourne), Tonijs Aiomi (Tony Iommi) un Gīzers Batlers (Geezer Butler) "Arēnā Rīgā" uzstāsies 5. jūlijā, turnejas "The End" ietvaros. Šī ir izziņota kā grupas atvadu turneja no saviem faniem.

"Pirms pieciem gadiem Kalifornijas kvarteta "Rival Sons" uznāciens satricināja pasaules roka eliti, jau ar savu debiju iezīmējot uzticību 70. gadu rokmūzikas principiem. Šogad grupa iesilda leģendāro "Black Sabbath" koncertu sēriju, kas vēlreiz apliecina "Rival Sons" mērķtiecību un vietu rokmūzikas dūžu vidū," raksta respektablais mūzikas izdevums "Rolling Stone". Nupat arī iznācis grupas piektais studijas albums "Hollow Bones", kura ieraksts tapis Nešvilā, un albuma kopējais garums ir pietuvināts veco vinila plašu ietilpībai.

"Black Sabbath" paziņojusi, ka gaidāmie koncerti pārspēs visas iepriekšējās koncerttūres ar "hipnotizējošāko skatuvi grupas vēsturē". Grupas solists Ozijs Osborns stāsta: "Kad šī turneja noslēgsies, tās tiešām būs beigas vienai no leģendārākajām grupām rokmūzikas vēsturē". Apjomīgā pasaules turneja sākās gada sākumā Ziemeļamerikā, bet šovasar "Black Sabbath" uzstājas Eiropā, kopā apmeklējot 14 valstis, tostarp Latviju.

Pirms 46 gadiem Birmingemā, Anglijā dibinātā apvienība ir mainījusi smagā roka skanējumu un karjeras laikā saņēmusi daudzus apbalvojumus, tostarp vairākus "Grammy", bet 2006. gadā "Black Sabbath" tika uzņemti Rokenrola slavas zālē.

Pēdējās biļetes uz koncertu Rīgā vēl ir nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Stāvvietas maksā 79 eiro, biļetes fanu zonā – 99 eiro. Sēdvietu cena ir sākot no 59 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!