Foto: DELFI
Trešdien, 18. jūlijā, pulksten 19.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ar mākslinieces Elizabetes Balčus koncertu turpināsies vasaras koncertu sērija, kas trīs jūlija sestdienu vakarus notiek Palmu mājā, portāli "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Elizabete Balčus. ir gan komponiste, gan dziedātāja. Viņai raksturīgs eklektisms, kurā savijas akadēmiskas tekstūras ar elektroniskiem bītiem, laikmetīgām kolāžām un psihedēliskiem eksperimentiem, atspoguļojot neparastu un vienotu muzikālo rokrakstu. Dziedātāja, sajaucot dažādus mūzikas žanrus, atskaņo melodisku un ekperimentālu neo-psihodēlisku drīmpopu.

Muzikālajā performancē dzirdamas flautas skaņas, vokāls, elektroniskās un kamermūzikas elementi, kas kopā rada sirreālu, bet tajā pašā laikā melodisku un avangardisku skanējumu. Elizabete uzstāšanās reizēs izceļas ar savdabīgu izskatu, kas, kā uzsver koncerta rīkotāji, īpaši iederēsies mūžam zaļajā Palmu mājā.

LU Botāniskā dārza Palmu māja jeb subtropu siltumnīca ir 24 metrus augsta celtne, kas piepildīta ar ievērojamu skaitu subtropu joslā mītošiem Latvijas apstākļiem eksotiskiem augiem. Šo augu īpašā aura apvienojumā ar teju gadsimtu senās celtnes īpašo akustiku veido eksotiskus apstākļus mūzikas baudīšanai, katram koncertam piešķirot papildus vērtību. Šogad Palmu māja svin 90. gadu jubileju kopš pamatakmens ielikšanas.

Ieeja uz koncertiem, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza mājaslapā. LU Botāniskā dārza abonementu un ielūgumu īpašnieki arī koncertu vakaros dārzu un pasākumu var apmeklēt bez papildus samaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!