Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 2. oktobrī, "Palladium" koncertzālē norisinājās trīs stundas garš "Brit Floyd" šovs – veltījums leģendārajai britu rokgrupai "Pink Floyd", un koncerta laikā skatītājiem bija iespēja baudīt dziesmas no visiem četrpadsmit "Pink Floyd" albumiem.

Lai gan, gluži tāpat kā grupai "Creedence" vai Verkai Serdjučkai, arī "Pink Floyd" ir simtiem līdzinieku un atdarinātāju, tieši "Brit Floyd" sevi sauca par "pasaulē dižāko "Pink Floyd" tribute grupu".

Rīgas koncertā "Brit Floyd" piedāvāja trīs stundu garu muzikālu ceļojumu "Discovery", kura laikā hronoloģiski tiks atspoguļota grupas "Pink Floyd" daiļrade no 1967. līdz 1994. gadam.

Koncertšovs nosaukts "Pink Floyd" jaunākās ierakstu kolekcijas "Discovery" vārdā, un tajā iekļauts materiāls, sākot ar Sida Bareta sešdesmito gadu psihedēliskā popa albumu "The Piper at the Gates of Dawn" līdz pat deviņdesmito gadu "The Division Bell".

Kopš 2011. gada "Brit Floyd" šovu noskatījies jau vairāk nekā miljons cilvēku visā pasaulē, bet Latvijā grupa viesojās pirmo reizi.

Tā kā "Pink Floyd" jau vairākus gadus nekoncertē, šāda projekta pastāvēšana ir attaisnojama, bet labā ziņa grupas faniem ir tāda, ka jau 7. novembrī nāks klajā albums "The Endless River", kurā pēc 20 gadus ilgušas pauzes būs klausāma iepriekš nedzirdēta "Pink Floyd" mūzika.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!