Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas mūzikas balvu "BRIT Awards" pasniegšanas ceremonijā trešdien Londonā triumfējusi rokgrupa "Arctic Monkeys", bet rokmūziķis Deivids Bovijs saņēma balvu kategorijā labākais vīriešu dzimuma soloizpildītājs, kļūstot par vecāko BRIT mūzikas balvas ieguvēju pasākuma vēsturē.

67 gadus vecais Bovijs nepiedalījās balvu pasniegšanas sarīkojumā Londonas arēnā "O2", bet pauda pateicību un prieku ar supermodeles Keitas Mosas starpniecību.

"Es ļoti priecājos par BRIT balvu kā labākajam vīrietim - bet es taču tāds arī esmu, vai ne, Keita?" Mosa nolasīja ziņojumu no Bovija. "Lielisks veids, kā noslēgt šo dienu."

"Liels, liels paldies. Skotija, paliec ar mums," viņš atsaucās uz septembrī gaidāmo referendumu par Skotijas neatkarību.

Bovijs pirmo BRIT balvu saņēma pirms trīsdesmit gadiem. 1996.gadā viņš saņēma goda apbalvojumu par nozīmīgu pienesumu britu mūzikai.

Ellija Goldinga saņēma balvu kā labākā Lielbritānijas dziedātāja, bet par lielāko vakara zvaigzni kļuva "Arctic Monkeys", kas plūca laurus divās "lielajās" kategorijās - par gada labāko albumu un labāko britu grupu.

"Dažreiz šķiet, ka rokenrols izzūd, taču tas nekad nemirs," saņemot balvu, sacīja grupas līderis Alekss Tērners.

Grupa "Bastille" ieguva balvu kategorijā "Labākais jaunais britu izpildītājs", bet puišu grupas "One Direction" hits "Best Song Ever" ieguva balvu labākā video kategorijā. Šo balvu pirmoreiz pasākuma vēsturē noteica skatītāju balsojums.

Bruno Marss un Lorde saņēma balvas kā labākie starptautiskie solomākslinieki, bet grupa "Daft Punk" uzvarēja kategorijā "Labākā starptautiskā grupa".

Ceremonijā uzstājās amerikāņu dziedātājs Prinss. Viņš pateicās par silto sagaidīšanu Londonā, kas viņam liekot justies "īpaši mīlētam".
Pasākuma skatītājus izklaidēja arī tādas mūzikas zvaigznes kā Bejonsa un Keitija Perija.

2014.gada BRIT balvu ieguvēju saraksts:

Labākais producents - "Flood" & Alans Molders;
Labākais britu jaunais izpildītājs - "Bastille";
Labākā britu solomāksliniece - Ellija Goldinga;
Labākā britu grupa - "Arctic Monkeys";
Labākais britu solomākslinieks - Deivids Bovijs;
Labākais britu singls - "Rudimental" un Ella Eira "Waiting All Night";
Labākais britu video - "One Direction" "Best Song Ever";
Kritiķu izvēle - Sems Smits;
Labākā starptautiskā solomāksliniece - Lorde;
Labākā starptautiskā grupa - "Daft Punk";
Labākais starptautiskais solomākslinieks - Bruno Marss;
Labākais britu albums - "Arctic Monkeys".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!