Šī pirmssvētku nedēļas nogale ir klāt ar decembrim nepieklājīgām lietavām, bet mēs par patīkamo – ar vairākiem lieliem izklaides un kultūras pasākumiem šajā nedēļas nogalē.

Ar parūkām un spožiem diskotērpiem decembra sākumā klāt ir ikgadējā "Disko nakts" ar četriem festivāla īpašajiem viesiem - "Nik Kershaw & Band", "Jennifer Rush & All Stars Band", grupa "Secret Service" un pašmāju grupa "Vaidava", kā arī Rīgas diskotēku pionieri, kuri šoreiz būs Māris Ozoliņš, Artis Volfs, Ēriks Loks, Fredis un UFO. Jauninājums šogad ir darbība abās Ķīpsalas kompleksa zālēs un tā saucamajā vecajā Ķīpsalas hallē varēs izpriecāties īstā video diskotēkā.

Īsti vasarīgu ballīti šogad savā sestajā jubilejā uzrīkojis radio "Naba" – piektdien, 5. decembrī Olimpiskajā Sporta centrā leks čigāni, spēlēs folkgrupas "Svjata Vatra" un "Auļi", Būs arī Roberts Gobziņš, mixmasteri AG un Raitis un, protams, vakara galvenais viesis – cienījamais regeja meistars Lī 'Scratch' Perijs. Koncerta sākums 20:00.

"Rīgas Ritmu" ietvaros piektdien, 5. decembrī Lielajā Ģildē uzstāsies džeza dziedātāja Keita Makgerija, kuras balsi dēvē par vienu no dabiskākajām, maigākajām un inteliģentākajām mūsdienu džeza mūzikā. Tiek izcelta dziedātājas spēja virtuozi izmantot un interpretēt dažādus muzikālus avotus - gan džeza klasiku, gan mūsdienu popa, roka un folkmūzikas oriģinālus - tajā pašā laikā radot tikai sev raksturīgu skanējumu un mūziku. "Keita Makgerija ir džeza dziedātāja ar vienu no tām dabiski 'vieglajām' balsīm: viņas artikulācija un intonācija ir tikpat dzidra kā runājot, neziedojot ne drusciņas emociju.

Šajā nedēļas nogalē sākas arī mūzikas festivāls "Eiropas Ziemassvētki", kas ilgs līdz pat gada beigām. Festivāla atklāšanas koncertā "Winter Jazz" sestdien, 6. decembrī Lielajā ģildē skanēs gan džeza zelta standartus, gan arī mazāk zināmas džezmeņu kompozīcijas, kuras atskaņos viens no labākajiem Latvijas džeza pianistiem Harijs Bašs, sitaminstrumentālists Māris Briežkalns, kontrabasists Jānis Stafeckis, saksofonists Kārlis Vanags un vokālā grupa "Framest".

Savukārt, svētdien 7. decembrī Mazajā ģildē spēlēs atraktīvais trio - saksofonists Oskars Petrauskis, pianists Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe. Mūziķi pievērsuši uzmanību klasiķiem, iekļaujot programmā Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Evelīnas Glenijas skaņdarbus. Adventam atbilstošu noskaņu radīs pasaules tautu Ziemassvētku dziesmas. Īpašs programmas akcents būs Riharda Zaļupes jaundarbs - Ziemassvētku korālis.

Savu bastard pop diskotēku tūri turpina Toms Grēviņš. Šopiektdien "Pop Beats Poetry" pasākums gaidāms Andrejsalas peldošajā darbnīcā. Tur uzstāsies arī jaunā grupa "Instrumenti", kas, kā raksta rīkotāji, savā mūzikā sapludina 80. gadu naivumu ar mūsdienu eksperimentālo popmūziku.

Divadaļīgu koncertu ar akustisko un roka programmu piektdienas vakarā Studentu klubā spēlēs "Pienvedēja Piedzīvojumi", pēc koncerta dejas spēlēs Artis Volfs.

Atgādinām arī, ka vēl joprojām "Rīgas mākslas telpā" apskatāma Katrīnas Neiburgas "Personīgā Izstāde", bet "Rīgas galerijā" tikko atklāta Ievas Iltneres izstāde "Skaistā trauslā daba".Klusajā centrā galerijā '1.stāvs' apskatāma mākslinieces Flēras izstāde "Koans".

Teātra mīļotājiem der zināt, ka Valmieras teātrī svētdien, 7. decembrī pirmizrādi piedzīvo "Marionetes" jaunā režisora Viestura Meikšāna iestudējumā Uzveduma pamatā ir pasaulslavenā zviedru režisora un literāta Ingmara Bergmana scenārijs 1980.gadā tapušajai kinofilmai "No marionešu dzīves".

Vēl šajā nedēļas nogalē arī Norvēģijas filmu dienas kinoteātrī "Rīga" un papildseansi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!