Foto: Publicitātes foto

4.maijā koncertzālē "Palladium" notiks bungu un dūdu grupas "Auļi" 10 gadu jubilejas koncerts, portālu "Delfi" ionformē grupas pārstāvis Edžus Arums.

Koncerts tiek veidots no "Auļu" iepriekš izdoto disku un vēl neierakstītu, bet koncertos popularitāti guvušu, dziesmu izlases. Tās tiek īpaši aranžētas plašākam mūziķu sastāvam, kuru papildinās klasiskie stīgu, pūšamie, sitamie, kā arī tautas mūzikas instrumenti. Apmeklētājiem šajā koncertā būs iespēja dzirdēt ko nebijušu – folk orķestri, ko vokāli papildinās etno dziedātāji. Koncertā skanēs bungas, dūdas, nedaudz klasikas, roks un etno dziedāšana.

Aranžiju autors ir Kārlis Auzāns, koncerta režisors - Kaspars Zvīgulis.
"Šis koncerts būs "Auļiem" netipiskā skanējumā, bet, protams, nezaudējot grupai raksturīgo dinamiku un spēku," sola grupas dalībnieks Kaspars Bārbals.

Bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" dibināta 2003. gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku.

""Auļu" fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmaru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un Deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs," vēsta koncerta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!