Foto: DELFI

Piektdien Latvijas Radio 5 ēterā grupa "Carnival Youth" kļuva par pirmajiem no 10 "European Border Breakers" (EBBA) balvas ieguvējiem. Balva tiek piešķirta Eiropas jaunajiem mūzikas māksliniekiem popa, roka un deju mūzikas žanros. Balvas pasniegšanu organizē Eiropas Komisijas programma "Radošā Eiropa".

"Carnival Youth" EBBA balvu ieguvuši par debijas albuma "No Clouds Allowed" panākumiem, kurā iekļautās dziesmas atskaņotas Eiropas radio stacijās, kā arī grupa intensīvi koncertējusi ārpus Latvijas kopš 2014. gada pavasara.

Ārzemju prese "No Clouds Allowed" nodēvējuši par gudru indie-folk ierakstu ar moderniem ritmiem, labiem tekstiem un melanholiskām melodijām, pielīdzinot tādiem māksliniekiem kā "Bombay Bicycle Club" un "Arcade Fire".

"Carnival Youth" par albumu "No Clouds Allowed" šogad jau saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākā debija". Pirmdien grupa dodas uz Lietuvu, kur sāks darbu pie otrā albuma ieraksta.


EBBA balvas būtība ir cildināt Eiropas uzlecošos mūzikas māksliniekus roka, popa un deju mūzikas žanros, kuri ar savu starptautisko debijas albumu ir guvuši panākumus ārpus dzimtenes, tos izdodod un aktīvi koncertējot. Šo unikālo balvu finansē Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa, vēsta grupas menedžere Guna Zučika.

Starp iepriekšējo gadu EBBA balvas ieguvējiem ir plašs spektrs Eiropas mākslinieku, kā piemēram, Adele, "Mumford & Sons", "Milky Chance", "Ewert and The Two Dragons", Stromae, Emeli Sandé, Hozier, "Of Monsters and Men", Woodkid, Lykke Li, "Disclosure", Katie Melua, Džons Ņūmens, "The Ting Tings", Zaz, Demiens Raiss, KT Tunstall, "Alphabeat", un "Milow".

"Eiropas kultūru un valodu daudzveidība ir unikāla, taču reizēm tā ir arī šķērslis, īpaši valoda, lai māksliniekiem veiksmīgi attīstītos starptautiskā karjera - EBBA cenšas palīdzēt to pārvarēt," vēstīts Eiropas Komisijas programmas "Radošā Eiropa" paziņojumā.

Lai pretendētu uz 2016. gada EBBA balvu, māksliniekiem ir jābūt vērā ņemamiem panākumiem Eiropā ar savu pirmo starptautiski izdoto albumu laika postā no 2014. gada 1. augusta līdz 2015. gada 31. jūlijam.

Uzvarētājus nosaka, analizējot datus, kuri tiek apkopoti no " Nielsen Music Control", Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU), to radiostacijām un Eiropas festivāliem, kas piedalās ETEP jeb Eiropas talantu apmaiņas programmā.

Uzvarētāji, arī "Carnival Youth", balvu saņems un uzstāsies ar muzikālu priekšnesumu īpašā ceremonijā, kuru vadīs BBC TV personība un mūziķis Džūls Holands (Jools Holland) 2016. gada 13. janvarī Groningenā, Nīderlandē, mūzikas industrijas konferences un festivāla "Eurosonic Noorderslag" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!