Pirms 100 gadiem - 1915. gada 4. aprīlī - dzimis leģendārais mūziķis Madijs Voterss (Makinlijs Morganfīlds).

Madijs Voterss uzauga Klārksdeilas pilsētas tuvumā, Misisipi štatā. Viņa karjera sākās septiņpadsmit gadu vecumā, kad viņš spēlēja ģitāru apkārtnes ballītēs, atdarinot citus blūza mūziķus. 1941. gadā folklorists un antropologs Alans Lomakss veica pirmo ierakstu, kurā dzirdams, kā Voterss spēlē.

1943. gadā Voterss, cerēdams uz karjeru, devās uz Čikāgu. 1946. gadā viņš piedzīvoja pirmo veiksmi - ieguva iespēju ierakstīties "Columbia" izdevniecībā.

Taču pirmos vērā ņemamos panākumus Voterss guva piecdesmitajos gados. Desmitgades sākumā Voterss kopā ar savu grupu, kurā spēlēja arī Otiss Redings, ierakstīja vairākus klasiskus blūza gabalus, tostarp arī "Hoochie Coochie Man".

Laikā līdz astoņdesmitajiem gadiem Voterss izdeva vairāk kā desmit albumus, dažādas viņa dziesmas iekļautas arī neskaitāmās izlasēs. 1983. gadā viņš mira no sirds mazspējas. Madija Votersa ietekme uz rokenrola, blūza un arī rokmūzikas vēsturi ir neaptverama, un viņš ir uzskatāms par vienu no no ietekmīgākajiem 20. gadsimta mūziķiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!