Foto: Publicitātes foto. Inese Galante, Sergejs Jēgers

Dzintaru koncertzālē 18. februārī plkst. 19.00 notiks krāšņs cikla "Dzimuši Latvijā" koncerts "Inese Galante un draugi", kurā kopā ar izcilo operdziedātāju uzstāsies pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, kontrtenors Sergejs Jēgers, publikas iemīļotais dziedātājs Ingus Pētersons, pianisti Andrejs Osokins un Daumants Liepiņš, kā arī Ineses Galantes konkursa jaunie talanti, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

“Inese Galantes personības un dziedātājas starojums pulcē ne tikai spožus mūziķus, bet arī rada augsni nākotnes spīdekļiem klasiskās mūzikas zvaigznājā. Pasaules ceļu lidojumā priecējot klausītājus daudzās zemēs, bet viņu saknes ir Latvijā. Talantīgi, čakli, apņēmīgi un īpaši. Ineses Galantes fonda paspārnē katru gadu tiek rīkots konkurss jaunajiem mūziķiem, kura uzvarētājiem tiek dota iespēja koncertēt Ineses rīkotajos koncertos,” raksta koncerta rīkotāji.

Līdzās Inesei Galantei un viņas draugiem – Latvijā un pasaulē zināmies mūziķiem, uzstāsies jaunie talanti – koklētāja Liene Griķe, sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, saksofonists Aigars Raumanis.
Programmā skanēs baroka laika vokālā mūzika, operu dueti, dzīvespriecīgas operešu melodijas un pārdzīvojumiem bagātas verisma ārijas.

“Dzimuši Latvijā” ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek izcilu Latvijas mākslinieku solo koncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!