Foto: Publicitātes foto
26. oktobrī Spīķeru koncertzālē ciklā „Vīns un mūzika” Daumanta Kalniņa džeza kvintets atskaņos ASV džeza mūziku un pasaulē pazīstamus džeza standartus.

Kā portālu "Delfi" informē koncertu cikla organizatori no "Latvijas Koncertiem", apmeklētājiem tiks piedāvāta ASV vīnu Beringer degustācija, kā arī būs iespēja, ko vairāk uzzināt par ASV mūzikas un vīna pasauli no "Latvijas Koncertu" direktora Guntara Ķirša, vīna bāra Garage līdzīpašnieka Jāņa Jenža un profesionālā vīnziņa Mārtiņa Jeruma sarunas.

Mūziķi - Daumants Kalniņš (balss), Mārcis Auziņš (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Kristaps Vanadziņš (klavieres) un Toms Poišs (kontrabass).

"Kad pirms deviņiem gadiem nāca klajā skanīgā diskanta – Rīgas Doma kora skolas audzēkņa Daumanta Kalniņa pirmais soloalbums, aizkustinājumā vibrēja gan skolotājas, gan mammas un vecmāmiņas; kad pagājušajā gadā Daumants parādījās uz skatuves Kvazimodo lomā Zigmara Liepiņa melodrāmā "Parīzes Dievmātes katedrāle" Latvijas Nacionālajā teātrī, viņš saraudināja ne tikai jaunas meitenes, bet arī visu vecumu mūzikas un teātra kritiķus. Daumants ir cilvēks - tīrradnis" par Daumantu Kalniņu saka Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Daumantam Kalniņam pēdējie aizvadītie gadi ir bijuši pozitīviem notikumiem un panākumiem bagāti, jo dziedātājs veidojis jaunas, interesantas sadarbības, pavadot arī pāris mēnešus Indijā kopā ar Cabaret komandu. Kalniņš guvis atzinību, saņemot Teātra gada balvu "Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada debija skatuves mākslā" par "Kvazidmodo" lomu izrādē "Parīzes Dievmātes katedrāle".

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!