Rubrikā "Delfi dienas dziesma" - jaunākais eksperimentālās mūzikas grupas "Mona De Bo" singls "Slēgsi", kas tapis kopā ar Kristu Auznieku. Tas ir otrs grupas singls no gaidāmā albuma "Īstenībā". Albuma atvēršanas koncerti notiks 6. un 7. novembrī Kaņepes Kultūras centrā.

Līdzās "Mona De Bo" dalībniekiem Edgaram Rubenim (ģitāra) un Edgaram Eihmanim (bungas) jaunā albuma "Īstenībā" ierakstā piedalās Magnuss Bauģis (trompete), Stens Valdma (trombons), Edvards Pīters (mežrags) un Hosē Anhels (klarnete).

"Pagājušajā vasarā mēs ar Eihmani bijām ierakstījuši skaņdarbu ģitārai un bungām. Domājot, kā to attīstīt tālāk, uzrunājām Kristu Auznieku un ļoti priecājāmies, ka viņš piekrita. Pavasarī Krists atsūtīja pūšaminstrumentu partitūru, ko Hāgā Kriša Veismaņa vadībā ierakstījām ar vietējiem mūziķiem," par gaidāmo albumu stāsta Edgars Rubenis.

Albums "Īstenībā" tapis laikā no 2014. gada jūlija līdz 2015. gada jūlijam. Tajā iekļauti septiņi skaņdarbi: "Nekas-Traks-Nenotiks-Ja-Šo-Slēgsi-Ārā". Albums Ģirta Laumaņa vadībā ierakstīts "Hodila" studijā Valmierā. Atsevišķas daļas ierakstītas mājas studijās Hāgā un Jelgavā. Albuma vizuālo noformējumu veidojis Kaspars Groševs.

Albumu 6. novembrī izdos mūzikas apgāds "I Love You Records". Iespējams to priekšpasūtīt "iTunes", bet no piektdienas ieraksts būs pieejams arī CD formātā.

"Mona De Bo" albuma "Īstenībā" atvēršanas koncerti notiks Kaņepes Kultūras centrā 6. un 7. novembrī plkst. 20:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!