Foto: Publicitātes foto

2006. gada 7. jūlijā, 60 gadu vecumā, mira viens no grupas "Pink Floyd" dibinātājiem, psihedēliskā roka meistars Sids Barets.

Bareta dzīvesstāsts joprojām ir mīklains un līdz galam neizprasts. Viņa karejeras sākums bija ļoti daudzsološs - 1967. gadā Bareta vadībā tika ierakstīts "Pink Floyd" debijas albums "The Piper at The Gates of Dawn", kas bieži ir ticis atzīts par vienu no vislabākajiem psihedēliskās mūzikas albumiem, taču drīz pēc tā izdošanas Bareta uzmanība drastiski izmainījās - viņš kļuva antisociāls un noslēgts. Par viņa neparasto mentālā stāvokļa izmaiņu cēloni nereti uzskata pārmērīgu narkotiku lietošanu. 

Depresīvā stāvokļa un apātijas dēļ pēc neilga laika Barets tika izslēgts no "Pink Floyd". Turpmāko gadu laikā viņš izdeva divus solo albumus - "The Madcap Laughs" un "Barret", taču pēc tam novērsās no mūzikas. Atlikušo dzīves daļu Barets veltīja gleznošanai un dārzkopībai, dzīvojot vientulībā un nošķirtībā no pasaules.

Pieminot viņa nāves gadadienu, "Delfi Kultūra" piedāvā dziesmu "See Emily Play" no albuma "The Piper at The Gates of Dawn".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!