Foto: Publicitātes foto

Rubrikā "Delfi dienas dziesma" festivāla "Skaņu mežs'2015" organizatori piedāvā noskatīties videoklipu Squarepusher dziesmai "Rayc Fire 2". Video veidots kā fragments no šobrīd aktuālās mūziķa koncertprogrammas, kuru viņš 2. oktobrī, festivāla ietvaros prezentēs koncertzālē "Palladium".

"Atskaitot dažus ar dinamisku video montāžu panāktus efektus, šis klips precīzi atspoguļo gaidāmo Squarepusher uzstāšanos Rīgā - gan tehniskā ekipējuma ziņā, gan attiecībā uz muzikālo materiālu, kas lielākoties būs aizgūts no 2015. gada albuma "Damogen furies", un vizualizācijām, kuras sadarbībā ar Black Box Echo mākslinieku komandu radījis pats mūziķis," stāsta festivāla organizatori.

Squarepusher, īstajā vārdā Toms Dženkinsons (Tom Jenkinson), deviņdesmito gadu sākumā nāca pie popularitātes kā viens no tā saucamā IDM (Intelligent dance music) žanra karognesējiem, un līdzās tādiem projektiem kā Autechre un Aphex Twin tiek dēvēts par vienu no hrestomātiskās izdevniecības "Warp" "trim vaļiem".

"Pagātnē Squarepusher bija pazīstams ar nevēlēšanos sniegt dzīvos priekšnesumus: to pamatodams, Dženkinsons apgalvoja, ka nav atradis pietiekami vitālu un skaniski augstvērtīgu veidu kā atskaņot savu mūziku koncertos. Tuvojoties 2000. gadu pirmās desmitgades noslēgumam, viņš sāka biežāk doties tūrē, uzstājoties ar žilbinošiem audiovizuāliem šoviem. Savu jaunajam albumam "Damogen Furies" piesaistīto priekšnesumu viņš dēvē par Kubrika filmas "2001: Kosmosa odiseja" cienīgu ceļojumu izplatījumā," stāsta festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!