Foto: Kristaps Kalns
Piektdien, 24. februāri, Rīgā, izpārdotā koncertzālē "Palladium", grupa "Dzelzs vilks" sniegs tās pastāvēšanas 25. gadskārtai veltītu koncertu "Dziesmas pilnmēness naktī", turpinot grupas jubilejai veltīto koncetturneju. Iespēja vērot koncertu tiešraidē būs mobilajā televīzijā, lietotnē "LMT Straume", portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

"Koncerts būs ceļojums laikā - no "Dzelzs vilka" pirmsākumiem 90. gados, kad plosījāmies alternatīvās mūzikas biezoknī, šķērsojot enerģijas pilno laiku pēc tūkstošgades mijas, kad tapusi lielāka daļa mūsu albumu un neaizmirstamu dziesmu, līdz pat mūsdienām. Mēs neatgriežamies pagātnē, bet ņemam līdzi to, kas esam, lai ietu tālāk – kopā ar mūsu faniem visās paaudzēs," par jubilejas koncertu saka "Dzelzs vilka" līderis Juris Kaukulis.

"Dzelzs vilka" 25. gadu jubilejas turnejas koncertā skanēs ceturtdaļgadsimta laikā tapušās grupas spilgtākās dziesmas, kas iekļautas nesen izdotajā spilgtāko dziesmu izlasē "Dziesmas pilnmēness naktī" – tā šobrīd pieejama 2CD un vinila skaņuplates izdevumos, kā arī citas kompozīcijas.

Jubilejas koncertā uz "Palladium" skatuves kāps "Dzelzs vilks" pašreizējais sastāvs: Juris Kaukulis, Mārcis Judzis, Kaspars Tobis un Kārlis Alviķis, kā arī kādreizējais grupas dalībnieks Armands Butkevičs un aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Koncerta vizuālo ietērpu veidojuši video mākslinieki Pēteris Brīniņš un Pēteris Riekstiņš, kā arī gaismu mākslinieks Oskars Timbars.

Foto: Publicitātes foto

Pirms "Dzelzs vilka" koncerta uzstāsies performances māksliniece un mūziķe Elizabeta Lāce. Pēc Mūzikas akadēmijas absolvēšanas un dalības dažādos ansambļos un projektos Elizabeta 2016. gadā izdeva divus atšķirīgus, starpdisciplinārus solo albumus – tekstu krājums līvu valodā "Mōaigā" ietver oriģinālmūziku arfai, bet "Songs About D" ir virtuālā dienasgrāmata un 12 dziesmas balsij un klavierēm. Elizabeta sniedz performances visdažādākajām auditorijām, tostarp iesildot Sāru Noifeldu ("Arcade Fire"). Šobrīd Elizabeta studē teātra režijas maģistratūrā Helsinku mākslas universitātē un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Koncerta sākums – plkst. 20.00. Ieeja no plkst. 19.00

Koncerttūres "Dziesmas pilnmēness naktī" turpmākie koncerti:

10. 03. Alūksne, izklaides un izaugsmes centrs "Prelūdija";
11. 03. Cēsis, "FonoKlubs";
18. 03. Ventspils, Teātra nams "Jūras vārti";
24. 03. Jelgava, klubs "Jelgavas krekli";
8. 04. Vecgulbenes muiža, akustiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!