Foto: Publicitātes foto

Klausītājiem nodots godalgotā Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvarteta pirmais albums 'ABRA'. Domubiedru veikums izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2014" nominācijās "Labākais džeza albums" un "Labākā debija".

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi. Viens no Latvijas inovatīvākajiem džeza saksofonistiem un nozīmīgu konkursu laureāts, ieguvis Grand Prix Dutch Jazz (2014), Burghausen Jazz Competition (2013), Keep an Eye (2012) konkursos un 2012. gadā izvēlēts par starptautiski atpazīstamās Amsterdamas koncerzāles Bimhuis džeza vēstnieku.

Jaunais ieraksts 'ABRA', ietērpts izteiksmīgos un klausītājiem saprotamos ritmos, ir drosmīgs klasiskās džeza tradīcijas un avangarda sakausējums. Meistarīga improvizācija kā starptautiskā mūziķu sastāva stūrakmens un latviski skanošais nosaukums 'ABRA' lieliski atspoguļo albumu – tam piemīt pasaules elpa, kas ieved klausītāju jaunā skaņas pieredzē.

Toma Rudzinska kvartets dibināts 2011. gadā un sastāv no četriem draugiem – izpildītājiem un komponistiem, Amsterdamas un Dānijas mūzikas konservatorijas absolventiem – Toma Rudzinska (saksofons un kompozīcijas), Dominika Dž. Māršala (Dominic J. Marshall, Anglija, taustiņinstrumenti), Pata Klīvera (Pat Cleaver, Francija, bass) un latviešu bundzinieka Ivara Arutjunjana.

Albuma 'ABRA' ierakstā kvartetam pievienojas arī viesmākslinieki no Polijas, Austrijas, Spānijas, Vācijas, Rumānijas un Nīderlandes.

Tuvākā iespēja dzirdēt Tomu Rudzinski džeza sesijā - šoceturtdien, 18. decembrī, plkst. 20:00 klubā "Teātra bārs", piedaloties izcilajam amerikāņu džeza kontrabasistam, Fulbraita stipendiātam Linnam Sītonam (Lynn Seaton).

Albums pieejams internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!