Foto: Publicitātes foto
Pēc piecpadsmit gadu ilgas dziesmu radīšanas, latviešu dziesminiece Anete Kozlovska izdevusi savu pirmo albumu, kurā apkopotas 12 dziesmas latviešu valodā, portālu "Delfi" informē Inese Saulāja no "KN3".

Kā norāda dziesminiece, albums ir veltījums ikvienam, kuram tuva ir patiesa mīlestība, tās meklējums un atradums.

Anete ir meitene no gleznainās Kurzemes pilsētas Kandavas, kura pusaudzes gados sāka rakstīt pirmos dzejoļus. Mūzikas skolas pēdējās klasēs apguva ģitārspēles pamatus un vidusskolas vasaras brīvdienās, Mazirbes jūrmalā dzejoļi pārtapa dziesmās.

Tolaik folkfestivāli bija vienīgā iespēja, kur jaunajiem dziesmu autoriem sevi apliecināt un, kā saka Anete, dažas no tā laika dziesmām ir izturējušas laika pārbaudi un ir iekļautas šaja albumā: "Albumā iekļautās dziesmas tapušas laika posmā no 1996. līdz 2010.gadam un tādēļ tajās ir tik daudz kā no manas dzīves un manas sirds. Katra dziesma ir reāls stāsts par kaut ko piedzīvotu un sajustu – sākot ar pirmo iemīlēšanos un beidzot ar miera, brīvības un patiesas mīlestības meklējumiem un atradumiem".

Ārpus šī albuma sienām palikušas dziesmas angļu valodā, jo Anete savu debijas albumu grib veltīt visiem, kuriem mīļa Latvija un latviešu valoda: "Atšķiribā no savas agrās jaunības, kad man simpatizēja tikai "ārzemju" pop, indie un alternatīvā mūzika, pēdējos gados, pašai par lielu pārsteigumu, esmu patiesi iemīlējusi latviešu muzikālo mantojumu un savu draugu - mūziķu tagadnē radīto."

Ilgi gaidītais albums tapis pateicoties draugiem, faniem un mūziķiem, kas iedrošinājuši turpināt iesākto un reāli atbalstījuši gan finansiāli, gan veltot savu laiku ieraksta tapšanā. "Es neesmu tas cilvēks, kas pats par sevi gatavs cīnīties jebkuriem līdzekļiem, tāpēc man ir nepieciešams draugu atbalsts un "tik daudz" ir liela uzvara kopā ar vistuvākajiem! Paldies visiem, kas palīdzēja!" saka dziesminiece.

Albums "Tik daudz" būs pieejams Latvijas mūzikas veikalos, kā arī nestandarta tirdzniecības vietās. Albums elektroniski būs pieejams "eKase.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!