Foto: Philippe Levy
Dzintaru koncertzālē, ciklā "Jūrmala Jazz" sestdien, 14. maijā, plkst. 19.00 ar vienīgo koncertu Latvijā, jaunā albuma "We Could Be Lovers" pasaules koncertturnejas ietvaros uzstāsies uzlecošās austrāliešu džeza zvaigznes Sāras Makenzijas kvartets, portālu "Delfi" informē koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Kā raksta koncerta rīkotāji, vitāli dzīvīgs, dabisks muzicēšanas prieks un spodri bagātīgs mecosoprāns ir pianistes, dziedātājas un komponistes Sāras Makenzijas trumpji, kas pārsteiguši arī ievērojamā džeza mūzikas festivāla "Umbria Jazz Festival" konkursa žūriju. Par aizrautīgo un nesamāksloto sniegumu Sāra Makenzija konkursā ieguva stipendiju studijām prestižajā Bērklija mūzikas koledžā Bostonā.

"Viņa ir īsts mūzikas brīnums", kopīgi veidojot koncertus, atzinis britu dziesminieks Džeimss Morisons.

Uzreiz pēc studijām Ņujorkā sadarbības līgumu jaunajai mūziķei piedāvāja ietekmīgā franču producenta Žana Filipa Arāra paspārnē esošā ierakstu kompānija "impulse!", un aizvadītā gada nogalē klajā nāca Makenzijas Eiropas debijas albums, kas viņas dzimtajā Austrālijā atzīts par 2015. gada labāko vokālā džeza ieskaņojumu.

Jaunā albuma "We Could Be Lovers" pasaules koncertturtnejas ietvaros Sāra Makenzija dziedās arī Jūrmalā. Līdzās viņas oriģinālkompozīcijām albumā ieskaņoti arī džeza leģendu – Džordža Gēršvina, Betijas Kārteres, Kola Portera, Djūka Ellingtona, Džeroma Kerna, Henrija Mansīni un citu komponistu – džeza standarti.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!