Foto: Publicitātes foto
Dzintaru koncertzālē šovasar, 22. augustā, uzstāsies pasaulslavenais kamerorķestris "Maskavas virtuozi", piedāvājot programmu "Pjacolla – gala", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā Dzintaros izskanēs Astora Pjacollas skaņdarbi, kas tiek raksturoti kā mīlestības, kaisles un skumju mūzika – "neticami liriska, mērķtiecīga, spilgta un noslēpumu vīta".

Jau kopš kamerorķestra "Maskavas virtuozi" izveidošanas brīža tā mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents un solists ir izcilais vijolnieks, diriģents, mecenāts un sabiedriskais darbinieks Vladimirs Spivakovs. Tieši pateicoties maestro Spivakovam un viņa ilggadīgajam un nopietnajam darbam ar orķestri, "Maskavas virtuozi" ir viens no pasaules labākajiem kamerorķestriem ar pastāvīgu un pateicīgu auditoriju un visaugstāko reputāciju, kas iekarota gadiem ilga nenogurstoša un radoša darba rezultātā.

1979. gadā vijoles virtuozs Vladimirs Spivakovs uzrunāja "Maskavas virtuozu" pirmo sastāvu šādiem vārdiem: "Mēs esam sapulcējušies, lai mīlētu cilvēkus un mīlētu cits citu." Pazīstamās mūziķu apvienības pastāvēšanas principi nav mainījušies arī šodien.

Maskavas labāko simfonisko un kamerorķestru solistu un koncertmeistaru ansamblis, kura sastāvā uzstājušies slavenā Borodina kvarteta dalībnieki Mihails Kopelmans, Andrejs Abramenkovs, Dmitrijs Šebaļins un Valentīns Berlinskis, nodevuši stafeti jaunai talantīgu mūziķu paaudzei, Krievijas un starptautisko konkursu uzvarētājiem un laureātiem. Kā uzsver orķestra pārstāvji, šim kolektīvam vienmēr pirmajā vietā viņiem bijusi ne tikai profesionalitāte un meistarība, bet arī cilvēciskās vērtības un augsta attiecību ētika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!