Foto: Publicitātes foto

Atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzāle 6. maijā, plkst. 19.30 izskanēs vēl viens izcilā latviešu komponista Pētera Vaska 70 gadu jubilejai veltīts koncerts, portālu "Delfi" informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncertā piedalīsies klavieru kvartets RIX un Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Tiks atskaņoti komponista meistardarbi – Kvartets vijolei, altam, čellam un klavierēm, Trīs poēmas korim ar Česlava Miloša dzeju un 2013. gadā sacerētais duets vijolei un čellam "Castillo Interior", kas Latvijā izskanēs pirmoreiz.

"Vienmēr esmu jutis, ka mūzikā daru to pašu, ko mans tēvs mācītājs, – sludinu. Varbūt varu klausītājiem pavēstīt būtiskāko vai vienkārši mierināt un stiprināt? Ar vārdiem un skaņām, kuras uzskatu par pašām nepieciešamākajām, mēģinu vēstīt to, kas man šķiet vissvarīgākais. Uzskatu, ka esmu tiesīgs piedāvāt tikai absolūti un dziļi pārdzīvoto. Tikai vienīgos vārdus, jo man mūzika ir augstākais veids, kā Dievs var runāt ar mums visiem," atzinis Pēteris Vasks, kurš ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu latviešu komponistiem pasaulē.
Pēteris Vasks 70. jubileju nosvinēja šā gada 16. aprīlī.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!