Foto: P

Šī gada 9. un 10.jūlijā pirmo reizi Dzintaru koncertzālē notiks koncerti, kurus sniegs slavenais Krievijas pianists Deniss Macujevs, Japānas vijolniece Sajaka Sjodzi un Krievijas Nopelniem bagātais Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskais simfoniskais orķestris diriģenta Jurija Temirkanova vadībā.

9.jūlijā koncerta pirmajā daļā būs dzirdams Rahmaņinova 3. klavierkoncerts Denisa Macujeva izpildījumā, bet koncerta otrajā daļā – Čaikovska 5. Simfonija, ko izpildīs orķestris. Savukārt 10. jūlijā koncertu iesāks Sajaka Sjodzi, izpildot Mendelsona vijoļkoncertu, un turpinās Macujevs ar Rapsodiju par Paganīni tēmu. Koncerta otrajā daļā: Svīta no baleta "Riekstkodis", izpilda orķestris.

Deniss Macujevs ir viens no mūsdienu pazīstamākajiem pianistiem. Viņa vārds saistīts ar Krievijas pianisma skolas tradīcijām, izsmalcinātām koncertprogrammām, radošo koncepciju novatorismu un dziļi māksliniecisku interpretāciju. Mūziķis 1998. gadā uzvarēja XI Starptautiskajā P. Čaikovska konkursā Maskavā. Šobrīd Deniss Macujevs ir biežs viesis slavenās pasaules koncertzālēs, lielāko mūzikas festivālu dalībnieks un pastāvīgi sadarbojas ar vadošajiem Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas valstu orķestriem.

Virtuozo vijolnieci Sajaku Sjodzi angažē labākie pasaules orķestri, un par skatuves partneriem kļūst izcili mākslinieki – J. Temirkanovs, M. Jansons, Z. Meta, S. Bičkovs un citi. Viena no nozīmīgākajām mūziķes uzvarām ir Starptautiskajā Paganinī vijolnieku konkursā Dženovā iegūtā zelta medaļa. Savukārt Krievijas Nopelniem bagātais Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskais simfoniskais orķestris pēc "The Guardian" domām ir "viens no izcilākajiem un saviļņojošākajiem pasaules orķestriem". Tā Mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Jurijs Temirkanovs, kurš ir atzīts diriģēšanas mākslas metrs. Viņš sadarbojies ar Londonas Karalisko filharmonijas orķestri, Baltimoras simfonisko orķestri, Drēzdenes filharmonijas orķestri un citiem.

Projekta mecenāts - Baltijā vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība – "Amber Beverage Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!