Foto: Publicitātes foto

Šopavasar, 25. martā, pulksten 19.00 ciklā "Jūrmala Jazz" pirmo reizi Latvijā ar vienīgo koncertu Dzintaru koncertzālē viesosies Sebastians Studņickis (Sebastian Studnitzky) ar trio – starptautiski atzīts vācu augstākās klases džeza mūziķis, kurš pārvalda gan trompeti, gan klavieres. Koncerta skanējumu papildinās Latvijas stīgu instrumentālisti – kvartets "Sinfonietta Rīga".

Sebastiana Studņicka mūziku raksturo džezs, klasiskā mūzika un elektroniskā mūzika. "Viņa kompozīcijas ir plūstošas. Tām ir nepieciešams īpaši dzirdīgs klausītājs. Savā mierā tās spēj pilnībā piepildīt telpu jau ar pašām pirmajām notīm. Tās iezogas dziļi klausītāja dvēselē un rada rezonansi – smalku un maigu," par Studņicka spēli raksta vadošais vācu laikraksts "Schwäbische Zeitung".

Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādiem ievērojamiem mūzikas pasaules pārstāvjiem kā Nilsa Landgrēna (Nils Landgren) "Funk Unit", "Jazzanova", "Mezzoforte" un Volfgangs Hafners (Wolfgang Haffner). Nesen viņš piedalījās kopīgos ierakstos ar Nilsa Landgrēna "Funk Unit", "Jazzanova", Volfgangu Hafneru, "Nightmares On Wax", Moricu fon Osvaldu (Moritz von Oswald), "Mezzoforte" un Dominiku Milleru (Dominic Miller). 2012. gadā viņš izveidoja "Contemplate" – savu ierakstu kompāniju un mūziķu tīklu. Savukārt 2014. gadā viņš lika pamatus festivālam "XJAZZ" Berlīnē un kļuva par tā muzikālo vadītāju. Drīz vien festivāls kļuva par lielāko Berlīnes džeza festivālu. Kopš 2014. gada septembra Sebastians Studņickis ir Drēzdenes Mūzikas universitātes profesors. Vācijas Mūzikas asociācija "Bundesverband Musikindustrie", godinot Sebastiana Studņicka darbu, pasniedza viņam balvu "ECHO Jazz 2015".

Kopā ar Sebastianu Studņicki (trompete, klavieres) muzicēs viņa trio kolēģi – Pauls Klēbers (bass) un Tims Sarhans (bungas). Viņiem koncertā pievienosies "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets – Kristiāna Šīrante (I vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells) un skaņu inženieris Jonass Hincs. Viņu izpildījumā skanēs grupas līdera un komponista Studņicka oriģinālkompozīcijas.

Kvartets "Sinfonietta Rīga" ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada debija 2007". Kolektīvs uzstājies daudzviet Latvijā, pirmatskaņojis Andra Dzenīša, Maijas Einfeldes, Romualda Kalsona, Selgas Mences, Raimonda Tigula, Riharda Zaļupes un citu latviešu komponistu jaundarbus, kā arī sniedzis koncertus Austrijā, Igaunijā, Polijā un Portugālē.

Koncerts notiek ciklā "Jūrmala Jazz", kura ietvaros Dzintaru koncertzāle piedāvā klausītājiem izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!