Eimija Vainhausa vakarnakt, 10. februārī notikušajā ikgadējā "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijā saņēmusi piecus Zelta Gramafonus, tai skaitā arī galvenajās kategorijā "Gada ieraksts" un "Gada labākā dziesma", rakstīts "Grammy" oficiālajā mājaslapā.
Savukārt reperis Kanje Vests, kas bija saņēmis nominācijas visvairāk kategorijās, mājup devās ar četrām balvām, tai skaitā balvu "Labākais repa albums", par albumu "Graduation". Taču nominācijā "Gada Albums" balva viņam jau trešo reizi gājusi secen. Šogad prestižo balvu "Gada Albums" saņēma džeza mūziķis Hērbijs Henkoks par savu veltījuma albumu Džonijai Mitčelai "River: The Joni Letters". Šim pašam albumam tika piešķirts arī balva "Labākais mūsdienu džeza albums".

Vēl vairākas balvas saņēma 'gospel' zvaigzne Kārena Klārka- Šīrda un Brūss Springstīns.

Vakara nagla, protams, bija Eimija Vainhausas uzstāšanās ar videotranslācijas palīdzību, jo, kā jau iepriekš ziņots, Vainhausai tika liegta ASV vīza, taču, kad tā tika piešķirta, uz ceremoniju ierasties jau bija par vēlu, tādēļ uzstāšanās tika pārraidīta no Londonas.

Uzstāšanās laikā Vainhausa bija tērpusies melnā vakarkleitā, uz izpildīja "You Know I'm No Good", ko noslēdza ar megahitu "Rehab", ko šova apmeklētāji nosauca par vakara satriecošāko uzstāšanos.

Eimija Vainhausa saņēma balvu arī kā "Labākā jaunā māksliniece", "Labākā pop dziedātāja" un "Labākais pop albums".

Nominācijā "Labākā smagā roka uzstāšanās" balvu saņēma grupa "Foo Fighters", kas ceremonijā uzstājās kopā ar Simfonisko orķestri, kuru diriģēja Džons Pols Džouns no "Led Zeppelin". Tāpat "Foo Fighters saņēma balvu nominācijā "Labākais Roka albums" par albumu "Echoes, Silence, Patience & Grace".

Savukārt balvu par "Labāko alternatīvās mūzikas albumu" saņēma duets "The White Stripes" par albumu "Icky Thump"

Dziedātāja Rianna, kas 17. martā viesosies Rīgā, saņēma vienu "Grammy" kategorijā "Labākā repa un vokāla sadarbība" par dziesmu "Umbrella".

"Grammy" balvas pasniegšana šogad notika 50to reizi.

"Grammy" balvas saņēmēju saraksts internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!