Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Azerbaidžāna

Kultūra

Foto: AFP/Scanpix
Vācijas pilsētā Diseldorfā sestdien, 14.maijā, norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvarēja duets no Azerbaidžānas - Els un Nikija (Ell/Nikki) - ar dziesmu "Running Scared".

Eirovīzijas dziesmu konkurss 2012. gadā notiks Azerbaidžānā.

Par uzvaru Eiropā lielākajā TV šovā šogad cīnījās Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas, Krievijas, Īslandes, Igaunijas, Rumānijas, Moldovas, Īrijas, Bosnijas un Hercogovinas, Dānijas, Austrijas, Ukrainas, Slovēnijas un Zviedrijas pārstāvji.

Tāpat tradicionāli konkursa finālā piedalījās arī tā saucamais "Eirovīzijas lielais piecinieks" - Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un Itālija.

Uzvarētāji - Azerbaidžānas pārstāvji - ieguva 221 punktu. Otro vietu izcīnīja Itālija (189 punkti), bet trešo - Zviedrija (185 punkti).

Latvijas vārdā balsojuma rezultātus - 8 punkti Vācijai, 10 - Īrijai, 12 - Itālijai - Eiropai pavēstīja dziedātāja Aija Andrejeva. Savukārt Latvijas tiešraidi komentēja dziedātāji Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters jeb Kaža. Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji - grupa "Musiqq" - Eirovīzijas finālā gan neiekļuva, taču viņi paši, sarunā ar DELFI Kultūra norādīja, ka esot apmierināti ar savu muzikālo sniegumu un atklāja, ka konkursa rīkotāji lieguši viņiem īstenot viņu ieceres Eirovīzijas otrā pusfināla noformējumā. "Musiqq" puiši tāpat sacīja, ka nav apvainojušies par ekspertu teikto, ka pietrūcis šova un nav bijis saprotams, par ko viņi dzied.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!