Daļa "Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" darba grupas jau pārcēlusies uz olimpisko "Skonto" halli, kura jau no 8.maija darbosies īpašā drošības režīmā un kurā 24.maijā notiks konkursa fināls.
Pirmdien notikušajā preses konferencē, kas bija pēdējā Latvijas Televīzijas (LTV) telpās, konkursa tehniskais direktors Aigars Raits žurnālistus informēja, ka šonedēļ tiek uzsākta "Skonto" sagatavošana tehnikas izvietošanai.

No 7.maija notiks arī skatuves transportēšana un uzstādīšana, taču darbs pie tās uzbūves turpināsies līdz pat 17.maijam, kad tā tiks nodota pirmajiem mēģinājumiem.

"Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" izpildproducente Brigita Rozenbrika pastāstīja, ka kopumā skatuves metāla konstrukcijas sver 10 tonnas. Paredzēts, ka skatuve tiks atvesta 29 kravas automašīnās.

Skatuves, kas, pēc izpildproducentes teiktā, ir unikāla un milzīga, veidošanā piedalījās 150 cilvēki, un procesā tika iesaistītas 10 valstis. Skatuves kopējā platība būs vairāk nekā 1 200 kvadrātmetri, tās pamatne būs 70 metrus plata, tai būs 16 metrus augstas arkas un 35 metrus plata stikla virsma.

Skatuves centrā atradīsies caurspīdīga stikla grīda, kurā varēs radīt visdažādākos efektus, mūziķu pamatu zem kājām nomainot zaļā pļavā, trakojošā jūrā - atbilstoši dziesmas raksturam, radot unikalitāti un ļaujot katram no 26 konkursa dalībniekiem parādīt atšķirīgu priekšnesumu.

Savukārt arkas ļaus izmantot gaismas efektus un video projekcijas, un līdz ar to katrs no dalībniekiem varēs savu priekšnesumu dažādot, izmantojot gaismas.

Skatuve, kuras scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, tika izgatavota firmā "Izoterm", kas atrodas pie Vangažiem.

Eirovīzijas koncerti notiks "Skonto" 8 000 kvadrātmetru lielajā hallē. Konkursa apmeklētājiem jāievēro, ka ieeja tajā turpmāk būs nevis kā līdz šim no E.Melngaiļa, bet gan no Hanzas ielas puses. Skatuve atradīsies tieši pretī jaunajai ieejai.

Preses centra vajadzībām tiks izmantota no jauna uzbūvētā 4 200 kvadrātmetru lielā halle, kas ir līdz šim lielākā šādam nolūkam paredzētā būve Eirovīzijas vēsturē. Tur paredzēta vieta arī akreditācijas centram.

Raits šodien uzsvēra, ka preses centrā tiks iekārtotas 60 stacionāras darbavietas un 40 vietas darbam ar portatīvajiem datoriem. Preses konferences, mēģinājumi un citas aktualitātes tiks atspoguļotas arī uz trīs lieliem ekrāniem.

Žurnālistiem tiks dota iespēja izmantot satelītiekārtas, būs iespēja īrēt videokameras, samontēt materiālu, tiek solīti daudzi citi pakalpojumi.

Runājot par Eirovīzijas māksliniecisko pusi, Rozenbrika šodien atzīmēja, ka pirms koncerta 24.maijā būs "iesildošā" daļa, kurā piedalīsies tādi izpildītāji kā "The Hobos", "Jūras akmentiņi" un citi.

Eirovīzijas noslēgums sāksies plkst.22 un ilgs trīs stundas un desmit minūtes. Pirms katras dalībvalsts uzstāšanās tiks rādītas valstu vizītkartes, kurās varēs redzēt konkursa dalībniekus dažādās Latvijas vietās.

Pēc visiem priekšnesumiem būs sešu minūšu ilga balsošana, kuras laikā notiks Latvijas prezentēšana ar režisores Annas Vidulejas filmētu materiālu. Filmā būs redzama Marija Naumova, Renārs Kaupers un "Prāta vētra", "Iļģi", Raimonds Pauls un citi.

Latvijā balsojumu nodrošinās SIA "Lattelekom". Raits pauda cerību, ka tehniskās iespējas ir pietiekami labas, lai balsošana notiktu bez starpgadījumiem. Tomēr, ja gadīsies kāda kļūme, paredzēta arī alternatīvā balsošana.

Savukārt "Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" preses vadītāja Ingrīda Šmite šodien stāstīja, ka Eirovīzijas ietvaros Rīgā notiks plaša kultūras programma, ko organizē Rīgas domes Kultūras pārvalde. Arī tas, kas notiks Rīgā, Krastmalā, ir Rīgas domes pārziņā. Zināms, ka pasākumu vadīs Horens Stalbe un tajā uzstāsies Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases dalībnieki.

Plkst.21.15 notiks LTV pirmās programmas pieslēgšanās Krastmalai un plkst.22 - "Skonto" hallei. Savukārt LTV 7.programma par Eirovīziju informēs visas dienas garumā. Plānots, ka ik pa divām stundām būs ziņas un jaunumi par konkursu. Ja LTV1 pasākums tiks tulkots latviešu valodā, tad LTV7 to varēs vērot angļu valodā.

Plānots, ka plkst.21 LTV7 saslēgsies ar internetu, taču tā nebūs tiešraide viens pret vienu. Pēc Šmites teiktā, LTV7 un internetā būs redzamas intervijas, miksētas programmas, 26 valstu vizītkartes, pie kurām šobrīd strādā radošā grupa Arvīda Babra vadībā.

"Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" izpilddirektore Iveta Lepeško informēja, ka konkursa dalībvalstu grupas Latvijā ieradīsies, sākot no 17.maija.

Jau ziņots, ka 48.Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 24.maijā Rīgā, olimpiskajā "Skonto" hallē.

$middleRegion = 449; include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!