Foto: Reuters/Scanpix
Kā galvenos iemeslus, kādēļ ceturtdien Eirovīzija 2011 dziesmu konkursa finālā neiekļuva Latvijas pārstāvji - grupa "Musiqq" - DELFI Kultūra aptaujātie eksperti min, ka, daudzi klausītāji, iespējams, nav sapratuši, par ko īsti ir "Musiqq" dziesma "Angel in Disguise", domājot, ka Latvijas pārstāvji dzied par eņģeļiem debesīs ("Angel in the sky"), kā arī to, ka Latvijas pārstāvju sniegums nav bijis tik krāšņs kā citu valstu pārstāvju priekšnesumi.

Žurnālists un ilggadējais Eirovīzijas komentētājs Kārlis Streips sarunā ar Delfi Kultūra uzsvēra, ka šis nav pirmais gads, kad Latvijas pārstāvji neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā. ""Musiqq" priekšnesumā tāpat kā Aishas priekšnesumā pagājušogad bija arī gramatikas kļūdas. Piemēram, "Musiqq" dziedāja "Kill me with killer kiss", lai arī būtu bijis jādzied "Kill me with a killer kiss".

Tāpat arī  "Angel in Disguise" vietā daudzi noteikti dzirdēja kaut ko par "eņģeļiem debesīs" Es uzskatu, ka dziesmu autoriem vajadzētu rūpīgāk skatīties uz šādām lietām un es vienmēr esmu brīnījies par to, kādēļ neviens nekonsultējas ar cilvēkiem, kuri angļu valodu tiešām prot.

Viņš tāpat uzskata, ka "Musiqq" priekšnesums bijis vizuāli visai pieticīgs. "Pēdējos gados Eirovīzijā varēja novērot tendenci, ka šovi ir gana krāšņi un ar pieticību nekur tālu tikt nevar. 2010. gada Vācijas pārstāve Lēnas priekšnesums gan it kā bija izņēmums, tomēr tendence pierāda to, ka par šova kvalitāti ir jādomā."

Savukārt pašmāju dziedātājs Lauris Reiniks uzskata, ka "Musiqq" netika Eirovīzijas finālā, jo viņu izpildītā dziesma gluži vienkārši "nav tāda, kas cilvēkiem iepatīkas pēc pirmās noklausīšanās reizes".

"Man šķiet, ka puiši patiešām labi dzied, bet šī dziesma man, piemēram, iepatikās kādā trešajā vai ceturtajā klausīšanās reizē, bet Eirovīzijā jau pirmajā klausīšanās reizē dziesmai ir jānostrādā.

Vēl, protams, trūka arī šova. Iespējas taču bija - kaut ko pamainīt, padomāt vairāk par gaismām, kādiem ekrāniem, varēja piesaistīt uz skatuves cilvēkus, kas varētu palīdzēt "Musiqq" ar to, ka dziesma iepatīkas ar pirmo klausīšanās reizi. Domāju, ka ir jābūt diezgan augstprātīgam, lai, neveidojot šovu, cerētu, ka dziesma iegūs labus rezultātus.

Tāpat es zinu, ka daudzi nesaprata, par ko ir dziesma. Daļa domāja, ka tā ir par eņģeļiem debesīs un kaut kādiem "kili kili". Tomēr zēni nodziedāja labi un par viņu dziedājumu galīgi nav kauns," teic Reiniks.

Savukārt literāts un cītīgs Eirovīzijas dziesmu konkursa skatītājs Nils Sakss pauda uzskatu, ka ar "Musiqq" puišu angļu valodas izrunu viss ir bijis kārtībā un, ka tas nevarētu būt patiesais iemesls, kādēļ viņi neiekļuva lielajā Eirovīzijas 2011 finālā.

"Tā bija acīmredzama organizētāju nolaidība. Cilvēki nebija centušies, palīdzot "Musiqq" veidot priekšnesumu. Ja nav naudas, tad varbūt labāk nemaz nevajag braukt uz Eirovīziju, jo šis jau ir trešais gads, kad Latvija piedzīvo līdzīgu neveiksmi. Ir jāmaina attieksme, jo tādā konkursā kā Eirovīzija, nekas nav atkarīgs no veiksmes vai konkrēta zvaigžņu stāvokļa.

Nedrīkstēja paļauties uz veiksmi. Mums tiešām bija vissliktākais priekšnesums un vainīgi ir tie cilvēki, kuri palīdzēja ar šova rīkošanu, tie, kuri viņus ģērba," ir pārliecināts Sakss.

Foto: Eirovīzijas 2. pusfināls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!