Foto: Publicitātes foto

Šovasar, 29. jūnijā, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaules opermūzikas zvaigznes Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis. Koncertā muzicēs arī Kauņas Simfoniskā orķestris ar Konstantīnu Orbeljanu pie diriģenta pults, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Art Forte".

Pirmo reizi Dmitrija Hvorostovska un Elīnas Garančas kopīgā uzstāšanās notika 2015. gada oktobrī Kremlī, Maskavā, koncertā "Hvorostovskis un draugi". Šī projekta laikā izcilais krievu baritons ir paspējis koncertēt gan ar Renē Flemingu, gan Sondru Ravaovsku, Sumi Jo, Izdaru Abdrazkovu un citiem augstu vērtētiem operas māksliniekiem.

Dzintaru koncertzālē abas operas zvaigznes dziedās Verdi, Bellīni, Bizē, Čaikovska un citu komponistu ārijas un duetus.

Elīna Garanča ir viena no šobrīd labākajām operas māksliniecēm pasaulē, kura ir pieprasīta slavenākajos opernamos Ņujorkā, Parīzē, Londonā, Berlīnē, Vīnē un citur. 2010. gadā klasiskās mūzikas žurnāls "Musical America" nosauca Elīnu Garanču par "Gada vokālisti"; tai pašā gadā viņa ir ieguvusi "MIDEM Classical" balvu kā gada dziedātāja; trīs "Echo Klassik" balvas gan kā dziedātāja, gan par saviem ierakstiem. Dziedātāja saņēmusi vairākas Latvijas Lielās mūzikas balvas.

Pēdējo gadu laikā Elīna Garanča Latvijā koncertē reti. 2015. gada decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notika viņas solokoncerts koncerts, kas bija veltīts viņas mātes – pazīstamās vokālās pedagoģes Anitas Garančas – piemiņai.

Savukārt Dmitrijs Hvorostovskis ir slavens krievu baritons, kura karjera sākusies Krasnojarskā, Krievijā, bet šobrīd viņš ir gaidīts mākslinieks visos pasaules prestižākajos opernamos. Hvorostovska vārds kļuva pazīstams visā pasaulē, kad viņš uzvarēja "BBC Cardiff Singer" konkursā Kārdifā (Lielbritānija), izcīnot galveno un vienīgo balvu, kā arī titulu "Labākā balss".

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!