Rokmūziķis Elviss Kostello šonedēļ Kopenhāgenā debitēs operas autora lomā, izpildot savu operu "The Secret Arias", ziņo "Dotmusic".
Darbs veidots pēc dāņu pasaku autora Hansa Kristiana Andersena dzīvesstāsta, konkrēti - nelaimīga romāna ar zviedru izcelsmes operas dziedātāju.

Opera stāsta par mīlas trijstūri starp Andersenu, soprānu Dženiju Lindu, kas saukta arī par Zviedrijas lakstīgalu, kā arī viņas amerikāņu izcelsmes impresārio Fineasu Teiloru Bārnemu, kurš aizveda Lindu uz Ņujorku un parūpējās par soprāna pirmo koncertturneju ASV 1850.gadā.

Kostello tēlos gan Andersenu, gan Bārnemu, tikmēr zviedru soprāna lomā iejutīsies Žizela Stille. Četri mūziķi pavadīs abus dziedātājus. Paredzēts, ka operu klātienē baudīs līdz pat 1700 cilvēku.

Preses konferencē Kopenhāgenā Kostello atzinis, ka viņa darbs ir vistradicionālākā opera, piebilstot: "Būtu dīvaini, ja cilvēki domātu, ka es uz operas skatuves dziedāšu rokenrolu."

"Tas nav neiedomājami" būt rokzvaigznei un vienlaikus radīt operu, teicis Kostello, kas agrāk ierakstījis skaņdarbus kopā ar zviedru soprānu Annu Sofiju Von Otteru, kā arī klasisko Brodsky kvartetu.

Operu paredzēts demonstrēt Kopenhāgenas jaunajā operas namā sestdien un svētdien. Nākamajā operas sezonā tā tiks iekļauta operas pamatrepertuārā, taču jau ar citiem izpildītājiem, kā arī, iespējams, tiks izrādīta arī citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!