Interneta mūzikas kompānija "Emusic.Com Inc" ceturtdien sākusi 30 dienu kampaņu, bez maksas piedāvājot savu digitālās mūzikas failu kopēšanas pakalpojumus.
Vasarā Emusic.Com izveidoja abonentu pakalpojumu, kas piedāvā vairāk nekā 130 000 MP3 mūzikas failus, tai skaitā arī tādu mākslinieku kā Elviss Kostello un "Phish" dziesmas. Patlaban šim pakalpojuma ir aptuveni 3000 abonentu.

Šī mūzika tiek licencēta, slēdzot līgumus ar neatkarīgajām ierakstu kompānijām, taču lielās mūzikas kompānijas līdz šim savu mūziku MP3 formātā piedāvā nelabprāt.

"Lielākā daļa industrijas analītiķu un speciālistu, pat "Napster", ir vienisprātis, ka no Interneta ielādējamās mūzikas nākotne ir maksas abonentu pakalpojumi," norāda "EMusic" vadītājs Džīns Hofmanis.

Populārā Interneta kompānija "Napster", kuras bezmaksas pakalpojums ļauj tā lietotājiem brīvi mainīt savā starpā MP3 failus, otrdien informēja par stratēģiskas alianses izveidošanu ar "Bertelsman AG". Viens no šīs kompānijas meitas uzņēmumiem bija iesūdzējis "Napster" tiesā par autortiesību pārkāpumiem.

Tagad abas kompānijas nolēmušas sadarboties, lai pārveidotu "Napster" par kompāniju, kas sniegs tikai drošus maksas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!