"Universal Music Group" ziņo, ka maijā kompānijas "Mercury Records" Francijas nodaļa izdod franču grupas "Era" otro albumu, kurš tā arī sauksies "Era 2". Tikmēr Latvijā salīdzinoši neparastā veidā vēl joprojām labs noiets ir grupas pirmajam albumam "Era", kurš iznāca 1998. gada sākumā.
Acīmredzot ilgstošā "Era" popularitāte un aktualitāte liecina par to, ka Eiropā joprojām modē turas pseidoklasikas aranžējumu stils ar deju ritmiem un "world music" gaisīgās mūzikas stilu...Joprojām modē - mīti, fantāzijas, mistika un senatne. Un līdzās "Enigma", "Deep Forest", "Aria", "Adiemus", Sārai Braitmenai, Emmai Šaplēnai un Enijai joprojām visiecienītāko izpildītāju vidū ir "Era".

Trīsgadīgais "Era" kolektīvs apzināti veidots šādas mūzikas izpildīšanai. Tā vadītājs, līderis un seja ir franču ģitārists, komponists, producents, aranžētājs Ēriks Levi (Eric Lévi). Līdztekus šim sastāvam viņš 90. gados guvis atzinību ar savu mūziku filmām "Les Visiteurs" (1993), "Les anges gardiens" (1995) un "Les Visiteurs II (Les Couloirs du temps)" (1998). Savas mūzikas ierakstiem Ēriks Levi ir iecienījis Pītera Geibriela studiju "Real World" Bātā, Anglijā. Par "Era" stilu Ē.Levi pieļauj, ka iedvesmas avotu vidū varētu būt bijusi sākotnējā "Enigma", Enija un visvairāk grieķis Vangelis Papatanasiu.

1987. gadā "Era" ierakstu klāstu iesāka singls "Ameno" - tas pats, kuru "Mastercard/World Cup" izvēlējās savai starptautiskajai etiķetei un reklāmkampaņai. Ērika Levi vadībā "Era" sastāvā iekļāvās Dominika Borda (Dominique Borde, ģitāra, taustiņi, vokāls), Florensa Dedama (Florence Dedam, balss), Ēriks Gīsens (Eric Geisen, balss), Gerijs Hedens, (Gary Hedden, bass, bungas), Herieta Džeja (Harriet Jay, balss), Mireja Lefevra (Murielle Lefebvre, balss), Frederiks Perinē (Frédéric Perrinet, taustiņi) un Gijs Protero (Guy Protheroe, balss). Dažās kompozīcijās (no kurām gandrīz visas komponējis Ē.Levi) šiem mūziķiem palīgā mēdz nākt Angļu kamerkoris ("The English Chamber Choir") - tas pats, kurš piedalījās slavenā Vangeļa albuma "1492: Conquest Of Paradise" ierakstā un Karla Orfa "Carmina Burana" Lielbritānijas izpildītāju sastāvā. Savu vēsturisko sadarbību ar popmūziķiem Angļu kamerkoris sāka 70. gadu sākumā ar grupas "The Who" rokoperu "Tommy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!