Foto: DELFI

19. decembra vakarā Rīgā, pilsētas bārā "Vest", Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess prezentēja savu jaunības dienu mūzikas izlasi "Teenage Wasteland - Favourites 1963 - 1978" ("Jaunības dienu maksimālisma izlase 1963-1978").

Daļa naudas no albumu pārdošanas tiks ziedota labdarības fondam "My Dream Day" (''Mana sapņu diena''), kas palīdz īstenot smagi slimu bērnu sapņus.

"Tās bija dziesmas, kuras es klausījos uz maza 12 tranzistoru radio aparāta laikā, kad augu. Tās deva nepieciešamo atvieglojumu, ko "The Who" dēvēja par "Teenage Wasteland". Šobrīd, 62 gadu vecumā, tā apgalvot varētu šķist nedaudz smieklīgi, bet jaunībā manu ikdienu glāba rokenrols," par izlasē iekļautajām dziesmām stāsta Ilvess.

Dziesmu izlasē iekļautas 16 dažādas kompozīcijas, kuras prezidents klausījies savos jaunības gados, augot Amerikas Savienotajās Valstīs.

Ilvesa mūzikas izlases prezentācijā piedalījās liels skaits cilvēku un preses pārstāvju. Prezidents lika noprast, ka vēlas, lai šis vakars paiet neformālā gaisotnē.

Taču tad, kad Ilvess bija detalizēti izstāstījis par savu jaunības dienu mūzikas izlases tapšanu, viņš latviski pateica divas frāzes- "Es mīlu Latviju", kā arī "Es mīlu Ievu!"

Prezentācijas laikā Igaunijas prezidents atskaņoja tādas dziesmas, kas netika iekļautas mūzikas izlasē tieši autortiesību dēļ. Tāpat viņš aicināja visu viesus dejot.

Dziesmu izlasi izplata "Universal Music Baltics". Tā no 4. decembra ir pieejama CD formātā Igaunijā un mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify", savukārt Latvijā ierakstu var iegādāties lielākajos mūzikas ierakstu veikalos.

Ierakstus prezentācijā atskaņoja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kā arī mūzikas žurnālists un dīdžejs Uldis Rudaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!