Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien, 26.jūlijā, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" Introvertās mākslas festivāla "Ad lucem" ietvaros notiks unikāls Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas muzikāls notikums – koncerts "Saullēkts pilsētā", informē "Rīga 2014".

Koncertā astoņu stundu garumā varēs izbaudīt neparastu, garīgu dimensiju naksnīgajā pilsētā. Tradicionālās mūzikas un improvizācijas koncerts norisināsies no sestdienas vakara līdz svētdienas rītam (no plkst.21:30 līdz plkst.05:30). Ieeja bez maksas.

Kopā ar mūziķiem visas nakts garumā ikviens varēs gremdēties mūzikas meditatīvajās noskaņās un kopīgi sagaidīt sauli pašā pilsētas sirdī. Cilvēki ir aicināti ņemt līdzi deķīšus, sedziņas vai spilventiņus, būs arī speciāli krēsli, uz kuriem varēs gulēt un vienkārši baudīt nakti.

Koncertā piedalīsies interesanti mūziķu sastāvi - viņu vidū Biruta Ozoliņa kopā ar Nīderlandē studējošo jauno trompetistu Magnusu Bauģi, klausītāju iemīļotā Laima Jansone kopā ar komponistu un mūziķi Raimondu Tigulu un duduka spēles meistaru no Armēnijas, būs arī divi viesmākslinieki no Somijas, kas spēlēs dažādas kanteles, DJ Monsta un vēl citi mūziķi.

Kopumā 13.starptautiskais introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" piedāvās piecus noskaņās atšķirīgus koncertus Rīgas pilsētvidē un koncertzālēs, kā arī radošās darbnīcas, kas notiks kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Vairāki no koncertiem iekļauti Rīga 2014 programmā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!