Foto: Publicitātes foto
Etnoroka grupa "Laimas Muzykanti", svinot 20 jubileju, klausītājiem nodot jaunu albumu "Rodi". Darbs pie tā sākts 2011. gadā, un ierakstos, izņemot pašus "Laimas Muzykantus", kā viesmākslinieki piedalījušies arī daudzi Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Lielbritānijas mūziķi.

Dziesmas "Ķēvīt, mana svilpastīte" ierakstā dzirdami arī apvienību "Keksi" un "Miracle Jazz Orchestra" mūziķu Sandra Skrejanska un Eduarda Raubiško iespēlētie pūšamie instrumenti, bet dziesmā "Gauži raud saulīte" dzirdams 17 izcilu Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas akadēmisko un folkloras mūziķu orķestris, kurš ierakstīts 3 valstu studijās.

Kā uzsver grupas līderis, multiinstrumentālists, folklorists, komponists un dzejnieks Artūrs Uškāns: "Katrai no kompozīcijām ir rūpīgi piemeklēts apdares raksturs un noskaņa, sintezējot laikmetu - pagātnes un tagadnes muzikālo pieredzi, tāpēc arī jaunais albums ir prasījis daudz gribas, spēku un pacietības! Tomēr 4 gadu darba rezultāts ir tā vērts, jo šajā albumā iespējams dzirdēt etnogrāfisko  ansambli "Vabaļis" un no Lielbritānijas atbraukušo operdziedātāju Natāliju Kotonu elektroniskās mūzikas aranžējumā."

Ierakstos piedalījusies arī Kristīne Kārkle, kura grupā "Laimas Muzykanti" sāka darboties 16 gadu vecumā un, lai arī tagad aizņemta daudzos ar etno mūziku saistītos projektos ("Raxtu raxti" u.c.), joprojām ir kopā ar grupu kā ierakstos, tā arī atbildīgākajos koncertos, kādi gaidāmi rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!