Foto: Publicitātes attēls
Ceturtdien, 19. oktobrī plkst. 10.00 un 12.00 Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" sadarbībā ar VSIA "Latvijas koncerti" piedāvā muzikālu koncertuzvedumu pirmsskolas vecuma bērniem "Ezītis miglā", kas ievada plašāku koncertu sēriju bērniem un jauniešiem "Lielajā dzintarā".

""Ezītis miglā" ievada plašāku bērnu un jauniešu koncertu sēriju "Lielajā dzintarā" , jo koncertzāles uzdevums ir ne tikai nodrošināt mākslas pieejamību, bet arī veicināt mākslas izpratni. Tāpēc koncertzāle kopā ar sadarbības partneriem piedāvās žanru un formas ziņā daudzveidīgus projektus, kuri rosina ziņkāri, aicina līdzdarboties un līdz domāt gan jauniešus, gan pašus mazākos," norāda koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Uzvedums veidots pēc animācijas filmas "Ezītis miglā" motīviem un tajā izmantota krievu klasiķu – Rahmaņinova, Prokofjeva, Šostakoviča u.c. komponistu populārā mūzika pianista Alda Liepiņa atskaņojumā.

Dziedot, dejojot un spēlējot mūzikas instrumentus, koncertuzvedumā tiek vēstīts par Ezīti, kas iet apciemot savu draugu Lācēnu. Abiem zvaigznes jāizskaita, aveņu tēja jāpadzer. Bet, kad pēkšņi uzkrīt migla, pasaule Ezītim izliekas pavisam citāda. Tik daudz piedzīvotā, tik daudz noskaņu, tik daudz izjūtu. Prieks par skaistajām zvaigznēm, pārsteigums par miglu, izbailes no Pūces, rūpes par Zirdziņu, draudzība ar Sunīti, ļaušanās upes straumei un visbeidzot – sildīšanās pie uguns un jaukās sarunas ar Lācēnu.

Uzvedumā piedalās: aktrise Laila Kirmuška (Ezītis), aktieris Edgars Lipors (Lācēns), dejotāja Lilija Lipora (Zvaigzne, Sunītis), mecosoprāns Ieva Parša (Migla, Upe, Uguns ), pianists Aldis Liepiņš (Koks), klarnetists Haralds Klips (Zirgs ), gaismu mākslinieks Egīls Kupčs un koncerta vadītāja Karina Bērziņa.

Biļetes par 5 eiro nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā. Biļetes jāiegādājas katram apmeklētājam neatkarīgi no vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!